Niels Duedahl skal stå i spidsen for transformationen af Danish Crown, der har oplevet kraftig modvind.

Det er den erfarne erhvervsleder Niels Duedahl, der får ansvaret for at genoprette slagteriforretningen hos Danish Crown.

Duedahl, der i dag er koncernchef hos Norlys, bliver nemlig ny topchef for slagteriet. Han overtager fra Jais Valeur, som meldte sin afgang i juni.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse mandag.

Ifølge Asger Krogsgaard, der er bestyrelsesformand for fødevarevirksomheden, giver det god mening af skifte ud på topposten netop nu.

»Vi står over for en ny strategiperiode og er samtidig i den begyndende fase af en markant transformation af Danish Crowns forretning, der skal gennemføres med præcision og høj kadence. Som topchef har Niels taget store og modige beslutninger, og så er han visionær, også i modvind,« siger han i meddelelsen.

Udskiftningen på toppen kommer efter en lang periode, hvor fødevarevirksomheden har været ramt af dårligdomme.

Danish Crown, der er ejet af de danske landmænd, har været sat under pres, fordi der er blevet slagtet færre grise i Danmark de seneste år.

Det har medvirket til lukningen af slagterierne i Sæby og Ringsted. Lukningen i Ringsted ventes at føre til 1200 nedlagte stillinger.

Det er ikke kun udadtil, at Danish Crowns udfordringer er kommet til udtryk. På de indre linjer har der ligeledes været uenigheder.

I sidste uge kom det således frem, at Thomas Kjær trak sig som næstformand i Danish Crown. Det skete på grund af uenighed om retningen.

Den nyudnævnte topchef siger selv om sin beslutning, at det er sjældent, ”man får en mulighed, der er så spændende, at man ikke kan sige nej”.

»Danish Crown er i gang med en gennemgribende transformation, som jeg føler mig godt rustet til at stå i spidsen for,« lyder det fra Niels Duedahl i meddelelsen.

»Jeg har gennem hele mit professionelle liv været midt i meget omfattende og radikale transformationsprocesser, og jeg er optaget af, hvordan man skaber det ledelsesmæssige fundament for at accelerere de nødvendige forandringer.«

Niels Duedahl tiltræder officielt 2. september.

/ritzau/