Af Kian Johansen, redaktør Din Avis Randers

Der er noget magisk ved efteråret, især her i Randers og omegn. Sommerens hektiske aktiviteter er ved at ebbe ud, og pludselig er der en stilhed, en ro, som næsten kalder på eftertanke. De gyldne blade danser gennem luften, mens temperaturen begynder at falde, og vi alle begynder at trække os lidt indad – både fysisk og mentalt.

Efteråret er ikke blot en tid for naturens forandringer og forkølelser, men også en tid til at tage en pause. Vi får en sjælden mulighed for at se vores hverdag i et andet lys.

I Randers er vi heldige. Vi har det hele lige her – skovene, fjorden, parkerne – små åndehuller, hvor vi kan mærke årstidens forandringer på tæt hold. Det er de stunder, hvor vi går en tur i skoven, hører det knasende løv under fødderne og lader tankerne vandre frit, der minder os om, hvor vigtigt det er at koble fra. Det er her, vi finder plads til at tænke på alt det, vi normalt ikke har tid til i hverdagen.

Og så er der de nære ting, de små glæder, som vi ofte overser. Når vi tager os tid til at nyde en kop kaffe med en ven, eller når vi slår os ned ved køkkenbordet med varm suppe eller kakako og ser regnen tromme mod ruden. Det er øjeblikke, hvor det enkle bliver det mest betydningsfulde.

I en tid, hvor alt går hurtigt, er efteråret her i Randers en stille påmindelse om, at det også er helt okay at tage tingene i et langsommere tempo. Så måske handler efteråret i virkeligheden ikke så meget om at nå noget bestemt. Måske handler det om at give os selv plads til at være til stede, her og nu. At lytte til lydene omkring os, mærke den kølige luft mod huden og tillade os selv at være lidt langsommere, lidt mere tilstede.