At kigge op handler ikke kun om de små detaljer, som vi kun får øje på, hvis vi ved, de er der, eller vi virkelig iagttager et sted. Det handler også om at få øjnene op for de steder, vi befinder os hver eneste dag.

AF CECILIE BISGAARD

I dag skal det handle lidt om døre og vinduer – ikke det mest interessante emne, fristes man til at tænke, men er det nu sandheden?

Der er nemlig døre og vinduer i Randers, hvor du lige er nødt til at stoppe op for rigtigt at se, hvor smukke de er. Og der er faktisk en del af dem. Det kan være, du går forbi nogen hver eneste dag, uden du har tænkt over det.

Så næste gang, du går hjem eller bare går en tur i byen fra A til B, så kig op. Der er en masse skønne ting i vores by, som vi aldrig får øje på, hvis ikke vi husker at kigge op – for eksempel noget så simpelt som døre og vinduer.

Og hvor skønt er det ikke at gå en tur nu i den friske og lidt kolde efterårsluft – så kan du gå dig til varmen.

Hvis du opdager noget nyt, når du kigger op, så tøv ikke med at sende det til os!

Tag endelig et billede, skriv en kort tekst og send det til os på mail via randers@dinavis.dk. Vi deler de bedste læserbilleder i avisen.

Det må være nemt at finde hjem, hvis man bare kan sige, at man “bor under trekanten”. Foto: Cecilie Bisgaard
Udskæringerne på døren her er meget diskrete og samtidig smagfulde og dekorative. Foto: Cecilie Bisgaard
Måske kan du svagt fornemme den – den smiley som nogen har lavet midt i vinduet med davidsstjernen. Foto: Cecilie Bisgaard
Gad vide, hvad dette mon betyder. Årstallet er nok det år, bygningen blev opført, men hvad med resten? Foto: Cecilie Bisgaard
Tænk sig at bo et sted, hvor indgangen er så rigt udsmykket. Det må være et dejligt syn at komme hjem til hver dag. Foto: Cecilie Bisgaard