Pengene skal blandt andet bruges på natur og legeområder.

AF CECILIE BISGAARD

Tre projekter i Mellerup, Havndal og ved Øster Tørslev har tilsammen fået 1,2 millioner kroner fra Randers Kommunes pulje til medfinansiering af LAG-projekter. Det besluttede politikerne på det seneste møde i Landdistriktsudvalget.

Det projekt, der fik den største pose penge, handler om at etablere en række små stenrev fra udmundingen af Randers Fjord til udløbet af Øster Tørslev Å. Stenene skal være med til at genskabe ”skove af makroalger”, fremgår det af referatet fra mødet. Målet med projektet er at skabe større biodiversitet i Naturpark Randers Fjord.

Hele projektet vil koste 3,08 millioner kroner at føre ud i livet – en del af det består dog af frivilligt arbejde. Projektet fik en halv million kroner i støtte fra den kommunale pulje.

Festplads og Fælleren

Som en del af Randers Kommunes plan for områdefornyelse i Havndal skal Festpladsen i byen udbedres. Det projekt har nu fået 400.000 kroner fra kommunens pulje til medfinansiering af LAG-projekter.

Der skal blandt andet laves en tarzanbane, opstilles to fodboldmål og etableres en græseng til glæde for biodiversiteten. Projektet koster cirka 1,1 millioner kroner at gennemføre.

Den sidste støtte gik til en ny legeplads i Mellerup. Legepladsen skal ligge på et område, der bliver kaldt Fælleren. Her er der allerede bålhus, handicaptoilet, vand og parkeringsplads. Legepladsen skal bestå af svævebane, rutsjebane, gynger, hængekøjer og en mindre amfiscene.

Projektet har en samlet sum på 900.000 kroner, og Landdistriktsudvalget godkendte at give 300.000 kroner i støtte.