»Vi samler alle vores elever til fællestime med Røde Kors, fordi det bidrager med et udsyn og en orientering mod verden,« fortæller uddannelseschef.

Alle 800 elever på Randers Statsskole var samlet for et par uger siden for at høre Klaus Nørskov fra Røde Kors fortælle om hjælpearbejdet i Ukraine.

Det oplyses i en pressemeddelelse.

Bagefter var der kø, da eleverne kunne melde sig som indsamlere hos 3. g-erne Andrea Rosborg Stæhr og Nana Sørensen, som er Røde Kors-ambassadører på Statsskolen.

»Ja, i år var de meget positive, da vi var rundt i klasserne,« siger Andrea Rosborg Stæhr, der også var ambassadør sidste år.

Uddannelseschef Christina Oehlenschläger Stoltze fortæller, at mødet med Røde Kors og bevidstheden om konflikter i verden er en del af den dannelse, som Randers Statsskole ønsker for deres elever.

»Vi samler alle vores elever til fællestime med Røde Kors, fordi det bidrager med et udsyn og en orientering mod verden, som vi opfatter som en del af den dannelse, vi håber, vores elever tager med sig fra Randers Statsskole. Det gør de blandt andet ved at engagere sig – for eksempel når de vælger at bruge en søndag formiddag på en Røde Kors-indsamling til fordel for verdens udsatte,« udtaler uddannelseschefen.

Også Paderup Gymnasium, Social- og Sundhedsskolen, Randers FCs ungeprojekt ’Talents of Tomorrow’, Team Danmark Talentklasser på Nørrevangsskolen, Mellerup Efterskole, Assentoftskolen og Randers Realskoles elever og forældre vil samle ind.

Årets Røde Kors-indsamling går til børn og voksne i verdens brændpunkter og udsatte børnefamilier i Danmark.

Røde Kors Landsindsamling finder sted 6. oktober. Man kan tilmelde sig som indsamler på Røde Kors’ hjemmeside.