Randers FC finansierer ny hybridbane via stadionleje og en lånegaranti fra Randers Kommune.

Randers FC har indgået en aftale med Randers Kommune om at betale for en ny hybridbane på Randers Stadion gennem stadionlejen. Den samlede udgift til banen beløber sig til 6,5 millioner kroner, som klubben betaler over de næste 10 år via en årlig leje på 650.000 kroner.

Det bliver til virkelighed, hvis de fire budgetpartier (S, K, V og RV) i byrådet som ventet stemmer for forslaget i budgettet. Det sker 10. oktober.

I dag betaler Randers FC 2,2 millioner kroner i stadionleje, hvor 1,15 millioner dækker udgifter til bygninger, og 1,05 millioner går til vedligeholdelse af banen. Efter aftalen vil lejen være 1,8 millioner kroner årligt, men Randers FC overtager samtidig ansvaret for vedligeholdelsen af banen, hvilket forventes at hæve de samlede udgifter til omkring tre millioner kroner årligt.

Banearbejdet starter efter sæsonen

Anlæggelsen af hybridbanen begynder, når den nuværende sæson slutter, og vil tage seks til otte uger. Under arbejdet vil Randers FC spille sine første kampe i sæsonen 2025/26 på udebane. Når projektet er færdigt, overtager Randers FC ansvaret for drift og vedligeholdelse af banen, som er dyrere at vedligeholde end en almindelig græsbane.

Randers Kommune vil fortsat kunne afholde op til fem arrangementer om året på stadion, hvilket reducerer Randers FC’s årlige leje med 200.000 kroner.