Et større slagsmål med op mod 70 deltagere fandt sted ved kendt beværtning før kampen mellem AGF og Randers. Politiet nåede at anholde syv personer.

Af Danni Paulsen, Jyllands-Postens Lokalaviser

Op mod 70 mennesker deltog lørdag i et større slagsmål i det centrale Aarhus mellem tilhængere af AGF og Randers.

Det vurderer Østjyllands Politi.

Voldsorgiet mellem fanfraktionerne udspillede sig, inden de to østjyske fodboldrivaler dystede inde på banen i Ceres Park og spillede uafgjort.

At dømme ud fra videoer på de sociale medier var det en større flok AGF-hooligans, der var den provokerende part. På videoerne kan man se, at de skriger og skråler, mens de farer frem mod The Old Irish Pub ved Bispetorv.

Østjyllands Politi bekræfter, at det var AGF-tilhængerne, der opsøgte slagsmålet.

»Der sidder Randers FC-fans på beværtningen, hvor udebanefansene typisk opholder sig før en kamp, og en større flok AGF-fans kommer frem og optræder truende og aggressivt,« fortæller vagtchef Martin Christensen.

»Randers’ fans kommer ud, og der opstår slagsmål. Heldigvis var politiet lige rundt om hjørnet, så vi var hurtigt fremme. Fansene flygter i alle retninger, men vi ender med at have flere anholdte.«

Ifølge vagtchefen endte det med i alt syv anholdte fodboldtilhængere ud af et cirka 70 mand stort slagsmål, hvoraf de fleste deltagere var AGF-tilhængere.

Old Irish ved Bispetorv er ofte tilholdssted for fans af de udehold, der kommer på besøg i Aarhus. Foto: Anders Michaelsen

Østjyllands Politi er ikke bekendt med, at nogen skulle være kommet alvorligt til skade.

Videoerne på de sociale medier fremstår som optaget af deltagere på AGF-siden af slagsmålet, og de er bl.a. blevet postet af hooligan-grupper på Tik Tok og senere videredelt på X.

Adspurgt, om der var tale om en bestemt hooligan-fraktion, siger vagtchef Martin Christensen.

»Lad os bare sige, at vi har indgående kendskab til specielt AGFs tilhængere, men også Randers’, da de begge befinder sig i vores politikreds. Ja, vi har et indgående kendskab til de forskellige fanfraktioner – også dem her.«