Det vækker forundring og vrede hos kroejer Hardy Eskildsen, at en ukendt gerningsmand har hevet en side ud af Ulstrup Kros gæstebog.

Ulstrup Kro havde 14. til 15. september den kendte kunstner Kristian von Hornsleth som overnattende gæst. Han var i byen, fordi der på Ulstrup Slot var en udstilling med hans værker i netop den weekend.

I forbindelse med Hornsleths besøg på kroen skrev han en hilsen i stedets gæstebog – eller rettere en tegning ledsaget af hans navn.

Kroejer Hardy Eskildsen var meget glad for hilsnen, derfor blev han også noget overrasket og vred, da han opdagede, at siden var blevet revet ud af gæstebogen. Hvornår ved han ikke præcist.

»Hvem fanden kan finde på sådan noget? Det er så uanstændigt, at man ikke kan lade andres ting være,« siger kromanden.

Han kigger jævnligt i gæstebogen for at holde sig opdateret på den ros og ris, der måtte være, og det var altså i den forbindelse, han opdagede, at en side manglede.

»Det er så langt under bæltestedet. Fuldstændig uden pli og opdragelse,« fortsætter Hardy Eskildsen, som dog ikke har politianmeldt sagen.

»Hvad får jeg ud af det? Ingenting. I min verden er det jo bare en hilsen fra en kunde,« siger han og tilføjer, at kroen relativt tit har kendisser til at overnatte.

Her skulle kunstneren Kristian von Hornsleths hilsen have været i Ulstrup Kros gæstebog, men siden er hevet ud. Privatfoto

Hvorfor tror du, at nogen har taget siden?

»Det ved jeg sgu ikke. Det har jeg ingen anelse om – det er ikke noget, jeg selv ville kunne finde på nogensinde. Men hvor er det trist, at vores samfund er blevet sådan.«

Har I nogen anelse om, hvem der har kunnet finde på det – er det en, der er kommet ind fra gaden, eller en der har besøgt kroen?

»Jeg tror, at det er nogle, der har været på besøg, men vi kan jo ikke beskylde nogen for noget,« siger Hardy Eskildsen.

Hvis der sidder en og får dårlig samvittighed, så vil I vel gerne have siden tilbage?

»Det vil selvfølgelig altid være rart, men den burde bare ikke have været fjernet i første omgang.«

Kristian Von Hornsleth gjorde en tegning i gæstebogen på Ulstrup Kro. Nu er siden væk. Arkivfoto: Sofia Busk