Fredag 27. september er det den nationale Frivillig Fredag, hvor man landet over fejrer alle frivillige, og Randers er ingen undtagelse.

Frivilligværket Randers og Randers Bibliotek inviterer alle frivillige og foreninger til et festligt arrangement på Randers Bibliotek. Det sker i forbindelse med den nationale fejringsdag af frivillige ’Frivillig Fredag’, hvor engagerede borgere, frivillige, foreninger og organisationer hyldes.

Eftermiddagen og aftenen på biblioteket krydres med en paneldebat, hvor blandt andre Randers’ borgmester Torben Hansen (S) vil deltage. Under temaet ’Fremtidens Frivillige Engagement’ vil debatten cirkulere omkring, hvordan man kan styrke det lokale frivillige engagement, handlekraft og demokrati.

Det oplyses i en pressemeddelelse.

»Det skal være sjovt at være frivillig, og Frivillig Fredag er vores bidrag til at finde ind til det DNA, som fortæller, hvorfor det føles godt at være medlem i netop din forening. Foreninger skal gøre det nemt for nye at føle sig velkomne. Og foreninger skal tænke over, hvilke typer fællesskaber, deres forening tilbyder og glemme alt om at sælge udvalgsposter,« siger formand for Frivilligværket, Eske Thøgersen, i pressemeddelelsen.

Deltagere i paneldebatten

Torben Hansen (S), borgmester for Randers Kommune

Poul Jeberg, tidligere leder af Underværket og bestyrelsesmedlem i Kulturelt Samvirke Randers

Anders Høgstrup, tidligere kultur- og fritidschef i Randers Kommune, formand for HIKC – Hornbæk Idræt- og Kulturcenter og næstformand for Randers Teaterforening

Else Norvin, forperson for Red Barnet, næstformand i Folkeoplysningsudvalget, bestyrelsesmedlem i Frivilligværket og tidligere forretningsfører for AOF Randers, Nord- og Syddjurs samt Favrskov Kommuner

Jens Grimstrup Larsen, formand for Purhus IF og medlem af Folkeoplysningsudvalget

Til Frivillig Fredag kan man møde forskellige lokale foreninger og blive inspireret af Andreas Lloyd, der fortæller om sine erfaringer med at være drivkraften bag en række nyskabende danske borgerinitiativer, som Københavns Fødevarefællesskab, Borgerlyst, Samtalesaloner, Medborgerne og den danske klimabevægelse.

Frivillig Fredag finder sted 27. september klokken 16-20 på Hovedbiblioteket i Randers.

Arrangementet er gratis, men husk tilmelding på Randers Biblioteks hjemmeside.

​mw