Rumænsk mand skal ifølge anklage have truet midt- og østjyske mænd til at overføre mere end 600.000 kr.

En kæmpe sag om afpresning af flere end 100 midt- og østjyske mænd er onsdag indledt i Retten i Aarhus.

En 38-årig rumænsk mand er tiltalt for at have afpresset mændene ved at true med tæsk og afsløring af mændenes mulige kontakt til en prostitueret.

Det førte til, at manden ifølge anklagemyndigheden fik overført mere end 600.000 kr. fra ofrene.

Det fremgår ikke af anklageskriftet, hvordan den tiltalte fandt frem til sine ofre.

Han udgav sig ifølge anklageskriftet for at være medlem af Hells Angels.

»Jeg ringer, fordi du har begået en fejl med en pige – en escortpige – for et par dage siden, og du skal betale nogle penge for det, fordi du spilder hendes tid,« blev der eksempelvis sagt i en telefonsamtale.

Manden truede ifølge anklageskriftet med, at han ville sende et tæskehold ud, medmindre ofrene overførte penge til ham via MobilePay eller en kontooverførsel.

Det er fortrinsvis mænd i Midt- og Østjylland, der er blevet udsat for afpresning. Bynavne som Aarhus, Randers, Hadsten og Viborg nævnes blandt andet i anklageskriftet.

Politiet anholdt manden i juni sidste år. Til at begynde med var han sigtet for 13 forhold, men det voksede siden til 106 forhold, som beskrives i det 42 sider lange anklageskrift.

Ifølge anklageskriftet har manden ikke været alene om afpresningen. Det er sket i forening med »p.t. ukendte medgerningsmænd«.

Der er tale om beløb i størrelsesordenen 3000 til 40.000 kr. per offer.

Anklagemyndigheden går efter at få manden idømt fængselsstraf, ligesom man vil have 600.000 kr. konfiskeret hos den tiltalte.

Det svarer ifølge anklagemyndigheden til det beløb, som manden skal have afpresset sig til.

Pengene er sikret i kontanter i forbindelse med en ransagning.

Den tiltalte tog onsdag plads i retssal 13 ved siden af sin forsvarsadvokat. Han er kraftigt bygget, har mørkt hår og fuldskæg.

En tolk sad ved hans side og oversatte til rumænsk. Der er afsat 11 retsdage til sagen, og der forventes dom 19. december.

/ritzau/