En udstilling på Underværket følger op på teaterforestillingen om kogebogsforfatteren.

Efter den udsolgte succes med teaterforestillingen Frøken Jensens Kogebog på Randers Teater er det nu muligt at dykke dybere ned i Frøken Jensens liv og samtid gennem en udstilling på Underværket, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

I den visuelle fortælling på Underværket kommer man med tilbage til Randers’ gader, som de så ud i Frøken Jensens tidlige barndomsår, og dermed følger udstillingen op på den aktuelle teaterforestilling.

»Historien om Frøken Jensen er et vigtigt vidnesbyrd fra vores fortid, som også siger noget om nutiden, og det er dejligt at se, hvordan dygtige kulturinstitutioner arbejder sammen om at formidle historien og kulturen i vores kommune og bidrager til, at vi kan få oplevelser, man kan dele med hinanden,« siger borgmester Torben Hansen

Fra 23. september til 25. oktober fanger 29 unikke fotografier essensen af det historiske Randers omkring den tid Frøken Jensen boede i byen. Gennem billederne får man ikke kun et blik ind i byens forvandling, men også et visuelt minde om en tid, der formede en af Danmarks mest ikoniske madskribenter.

Udstillingen er skabt af Tina Knudsen Jensen fra Museum Østjylland, der har været en tur i arkiverne.

»Vi synes selv i al beskedenhed af udstillingen om Frøkens Jensens Randers er et enestående supplement til teaterforestillingen. Med udstillingen vil vi gerne give gæster en mulighed for at blive lidt klogere på både Frøken Jensen og det Randers, som hun levede i midten af 1800-tallet. Udstillingen og vores sideevents fortsætter fascination af hende. For hvem var Frøken Jensen?« spørger Underværkets leder Annemarie Winther.

Besøgende hos Underværket kan gratis udforske udstillingen i den overdækkede gade.