Hele byen emmer for tiden af den Randers-fødte kogebogsforfatter Frk. Jensen, og det gælder også ved Underværket.

Har du din gang i området omkring Underværket og Frk. Jensens Gård, har du måske bemærket, at gården i maj måned blev ryddet for kunstværker og urtebede. Det skete som led i en plan om revitalisering af gården, fortæller Underværket i en pressemeddelelse.

Drømmen er en gårdhave i midtbyen, der er drevet af fællesskaber og kan blive stedet for en bred vifte af kulturoplevelser.

»Underværkets formål er at styrke kultur, mangfoldighed og iværksætteri, og med revitalisering af Frk. Jensens Gård sættes der nyt fokus på den kreative og entreprenante Frk. Jensen, der elskede at samle folk omkring bordet til fællesspisninger. Havde hun levet i dag, ville hun have været influencer på feltet demokratisk mad. Hun kæmpede for alles ret til god, nærende mad og brændte for at udbrede budskabet,« siger Annemarie Winther, leder i Underværket.

Frk. Jensens Gård blev skabt i 2017 som en urtehave og hyldest til kogebogsforfatter Kristine Marie Jensen, og den delte området med kunstlegepladsen ”Nedfald fra Mir”. De to elementer var voldsomt præget af tidens tand og talte ikke sammen, hvilket gjorde det svært at bruge gården optimalt, står der i pressemeddelelsen.

Underværket gik derfor i gang med oprydning, og der bliver nu søgt fonde om midler. Håbet er, at projektet er fuldfinansieret med udgangen af året.

Blandt planerne i den revitaliserede gård er en ny adgangsvej til Jens Otto Krags Plads, Kaosambassaden og Underværket og dramatiserede lydfortællinger om Frk. Jensens liv, indtalt af skuepiller Bodil Jørgensen, og som tilgås ved at skanne en QR-kode. Desuden et udekøkken, mere plads til aktiviteter og arrangementer og flere grønne planter.

Projektet bliver efter planen realiseret i sommeren 2025, lyder det fra Annemarie Winther, der understreger, at det afhænger af fondenes velvilje.

»Vi tror på det gode projekt. Det vil på en gang gøre området mere attraktivt at bo i og samtidig være samlingssted i byen for frivillige, projektmagere, ildsjæle med flere.«