En række husejere på en villavej i Randers er pludselig blevet plaget af tung og hyppig trafik, som har fået deres huse til at slå revner, mener de.

Citahistorie TV2 Østjylland

Revner i husene, træbjælker der har sat sig i murstenene, og rysteture på sofaen. Det er blevet virkeligheden for en række borgere på Tårupgårdsvej i Randers. »Kommunen giver os en stor ’skråt op-finger’«

»Vi har nok fået 40-50 gange så mange biler på vejen. Når vi sidder og ser fjernsyn i stuen, kan vi mærke, det hele ryster. Pyntetingene i vindueskarmene står og vibrerer, og det hele sætter sig i huset,« siger Simon Klaris Christiansen.

Normalt er Tårupgårdsvej en relativt rolig villavej. Men på grund af vejarbejde er mængden af biler, busser og tung trafik steget markant.

Det skyldes, at virksomheden Verdo er ved at lægge fjernvarmerør på Udbyhøjvej. Mens det står på, bliver en del af trafikken ledt gennem Tårupgårdsvej.

Foto: TV2 Østjylland

»Man bliver superprovokeret og frustreret. Revnerne bliver flere og større, og vi ved ikke, hvad vi skal gøre,« siger Simon Klaris Christiansen.

Men hvor sikker er du på, at revnerne har noget med trafikken at gøre?

»Vi har boet her i syv år og har totalrenoveret vores hus. Der har ikke været en eneste revne, inden trafikken blev lagt om. Så jeg er 100 procent sikker på, at det hænger sammen,« siger han.

En meter revne

Han fortæller, at den største revne i huset er omkring en meter lang, og at flere naboer har lignende problemer.

»Lige pludselig er der fire huse, der slår revner over det hele på samme tid. Det er meget påfaldende, at det sker lige præcis, mens der bliver ledt en masse tung trafik ad vores vej,« siger Simon Klaris Christiansen.

Simon Klaris Christiansen er altså ikke den eneste, der oplever problemer.

Også Christian Nielsen, der bor på Tårupgårdsvej, undrer sig over, at trafikken bliver dirigeret gennem villavejen.

»Det er klart, der bliver snakket om revner i husene og larmen fra bilerne efter den øgede trafik,« siger Christian Nielsen.

En af revnerne. Foto: TV2 Østjylland

»Forsikringssag«

Magnus Vilstrup Andersen, der er sektionsleder ved Vej og Trafik i Randers Kommune, forklarer, at Tårupsgårdsvej er valgt, fordi det er den rute, der giver den kortest mulige omlægning af trafikken, mens gravearbejdet ved Udbyhøjvej foregår.

»Og i det tilfælde, husejerne oplever revner, skal de rette henvendelse til deres forsikringsselskaber,« siger han.

Så er det ikke nogen skader, Randers Kommune kommer til at dække?

»Ikke i udgangspunktet. Det er en forsikringssag.«

Den udmelding bliver ikke særlig godt modtaget af husejer Simon Klaris Christiansen.

»Jeg synes, kommunen giver os en stor ’skråt op-finger’. For vores forsikringer er ikke synderligt interesserede i at hjælpe, for de mener, der er et mønster, når vi er fire, der anmelder skader på samme tid,« siger han.

Rørlægningen ved Udbyhøjvej skal stå færdigt 1. november.