Du kan høre mere om stedernes nye funktioner, plante- og dyrelivet og fremtidens klimatilpasning.

Nu kan du komme på tre guidede ture i de to nytænkte, genindviede grønne områder Justesens Plæne og Storkeengen. Du får på turen et indblik i tankerne bag de to steders nye funktioner og naturskønne omgivelser på kanten mellem byen og Gudenå-deltaet.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

»Jeg er rigtigt glad for den flotte modtagelse, som både Storkeengen og Justesens Plæne har fået, og tænker, at mange sikkert er nysgerrige på de mange forskellige funktioner, som stedet har,« siger borgmester Torben Hansen (S) i pressemeddelelsen.

Han glæder sig over at se de mange børn og voksne, som dagligt bruger områderne til både gåture, leg og hyggeligt samvær.

Klimatilpasning og biodiversitet

For at give alle mulighed for at høre mere om de to projekter inviterer Randers Kommune og Vandmiljø Randers altså nu på tre uformelle, guidede gåture i de to områder. Turene vil blandt andet gå forbi det 300 meter lange dige på Justesens Plæne, der sammen med den kommende Klimabro og resten af klimabåndet skal beskytte Randers mod oversvømmelser.

Du kan som sagt høre om tankerne bag Justesens Plæne og Storkeengen, og der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål. Du kan for eksempel høre mere om, hvordan man bygger en tung dæmning på en gyngende undergrund, og hvorfor der er hul i højvandsbeskyttelsen på Justesens Plæne. Du kan også høre om, hvordan der er arbejdet med tilgængelighed for alle i begge projekter.

På gåturen vil der også være fokus på plante- og dyrelivet i de to områder, og hvordan de grønne områder vil udvikle sig over årene. For naturen er foranderlig, og både Justesens Plæne og Storkeengen vil over tid ændre udtryk.

Til slut bliver der mulighed for at høre lidt mere om, hvad de næste etaper i klimatilpasningen i Randers byder på.

Gåturene, der foregår i et roligt tempo på grusstierne, er for alle, der kan gå/køre på stierne. Turene finder sted 17., 19. og 24 september. Alle dage er madpakkehuset på Justesens Plæne mødested.

Tilmelding sker via Randers Kommunes hjemmeside.

ceb