»Jeg ser frem til en ny start, der i høj grad handler om at få samlet byrådsgruppen om vores fælles konservative politik,« siger den nye formand.

AF CECILIE BISGAARD

For nylig udsendte flere bestyrelsesmedlemmer i den lokale afdeling af Det Konservative Folkeparti en pressemeddelelse, hvor de opfordrede partiets spidskandidat, Daniel Madié, til at trække sig. Pressemeddelelsen var også underskrevet af Bo Ratz, der ligesom Daniel Madié sidder i byrådet for partiet.

»Når man begynder at true baglandet for at få sin vilje, så mener vi, at spillet ikke længere spilles efter reglerne,« sagde Morten Munk Andresen, der er mangeårigt medlem af bestyrelsen.

Han henviste til sag, hvor Daniel Madié skulle have truet formandsskabet med søgsmål og politianmeldelse. Ifølge Morten Munk Andresen drejer sagen sig om injurier.

Til sidst valgte formanden og næstformanden at trække sig.

På en ekstraordinær generalforsamling i sidste uge skulle der derfor findes et nyt formandsskab.

»En ny start«

Efter opfordringen fra bestyrelsesmedlemmerne afviste Daniel Madié inden den ekstraordinær generalforsamling at trække sig som spidskandidat. Det ændrede mødet ikke på, og han er stadig partiets spidskandidat til næste års kommunalvalg.

»Vi har medlemsdemokrati i mit parti. Jeg blev i april valgt som spidskandidat med et meget stort flertal. Så medlemmerne synes heller ikke, jeg skal trække mig,« sagde Daniel Madié inden mødet.

Til den ekstraordinære generalforsamling, hvor dagsordnen var valg af ny bestyrelse, var cirka 70 personer mødt op. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Til posten som formand stillede Morten S. Sørensen og Thomas Sand Larsen op. Morten S. Sørensen blev valgt. Som næstformand blev Torben Møller Jørgensen valgt uden modkandidater. Nye i bestyrelsen blev Jan Flemming og Jesper Ohlrich.

»Som ny formand ser jeg frem til samarbejdet med den nye bestyrelse og en ny start, der i høj grad handler om at få samlet byrådsgruppen om vores fælles konservative politik,« siger Morten S. Sørensen i pressemeddelelsen.

En ren tavle

Der har længe været intern uro i Det Konservative Folkeparti. Ved sidste kommunalvalg i 2021 fik partiet fire mandater. Et halvt år senere var de kun to tilbage i byrådsgruppen.

Christina Kjærsgaard havde forladt partiet for Østbroen, og Bo Ratz var blevet en del af Nye Borgerlige.

Sidstnævnte er nu tilbage i Det Konservative Folkeparti, og i dag består byrådsgruppen derfor af ham, Daniel Madié, Bo Vestergaard og Christian Boldsen.

Ifølge den pressemeddelelse, der blev sendt ud efter sidste uges ekstraordinære generalforsamling, er »tavlen nu blevet vasket ren«, og både bestyrelse og spidskandidat ser nu fremad.