Restauranter i hele landet byder i oktober indenfor til Smagens Time.

Onsdag 2. oktober inviteres familiens yngste medlemmer til en restaurantoplevelse ud over det sædvanlige, når mere end 70 restauranter over hele landet byder indenfor til Smagens Time.

Børn og unge i alderen 5 til 15 år kan få en helt særlig madoplevelse – en tre-retters menu, der både smager forrygende, er fyldt med sanseindtryk, og som sætter fokus på bæredygtige madvaner gennem temaet Klima. Det skriver Smagens Time i en pressemeddelelse.

I Randers er det Bistroteket, Brasserie Mathisen og Fladbro Kro, der åbner dørene og byder børnene på det særlige måltid.

Temaet for Smagens Time er i år Klima. Et tema, der skal sætte fokus på, hvordan vi gennem mad kan mindske vores klimaaftryk. Det giver restauranterne mulighed for at stille skarpt på vores madvaners indflydelse på klimaet, og hvordan små ændringer kan have en positiv effekt.

»At bidrage positivt til klimadagsordenen går blandt andet gennem at spise flere grøntsager og mindre kød. De mange smage og nuancer i det grønne univers er for mig en kæmpe fest, og den glæde og nydelse vil vi i Smagens Time gerne være med til at videregive til børn og unge,« siger Claus Meyer, der er idémager bag Smagens Time.

Overskuddet fra billetsalget til Smagens Time går til Melting Pot Fondens arbejde, der i øjeblikket fokuserer på projekter i Marokko. Derudover er fonden ved at udvikle et nyt projekt, der blandt andet skal hjælpe økonomisk trængte børnefamilier i Danmark.

Billetter kan købes på madbillet.dk.