Cheflandstræner Anders Lund har sat navne på de ryttere, der skal repræsentere Danmark ved EM i linjeløb. En af dem kommer fra Randers.

Danmark sender otte cykelryttere afsted til EM i linjeløb, der finder sted 15. september i Belgien.

Den ene rytter hedder Mads Würtz Schmidt. Han kører til daglig for holdet Israel-Premier Tech – og så kommer han fra Randers.

De andre ryttere er: Mads Pedersen (Lidl-Trek), Søren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck), Mikkel Norsgaard Bjerg (UAE Team Emirates), Kasper Asgreen (Soudal Quick-Step), Anders Foldager (Team Jayco Alula), Mathias Norsgaard Jørgensen (Movistar Team) og Tobias Lund Andresen (Team DSM-Firmenich PostNL).

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danmarks Cykle Union.

»Et hold med hestekræfter«

Holdet er en kombination af erfarne kræfter og unge talenter. Mads Pedersen er holdets kaptajn.

»Jeg har udtaget et hold med gode hestekræfter, der kan lukke ned og holde styr på cykelløbet, men hvor der også er mulighed for at køre en god leadout,« siger cheflandstræner Anders Lund i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Der er også ryttere, der kan blive en del af et mere åbent cykelløb særligt på omgangene.«

Med en distance på 223 kilometer forventes linjeløbet at blive en krævende udfordring. Ruten byder på nogle relativt hårde omgange syd for Hasselt med to brostensstigninger, der kan vise sig afgørende for løbets udvikling. Efter de første 100 kilometer rammer rytterne de tre omgangsrunder, inden de fortsætter mod mål i Hasselt. Her venter endnu halvanden omgang, inden den nye europamester kan kåres.

»Det bliver et løb, der kan gå flere veje. Med de udfordrende brostensstigninger på omgangene kan der blive skabt splittelse i feltet, som kan blive afgørende for udfaldet af løbet,« siger cheflandstræneren.

ceb