Kristrup Vandværk donerer vandværk til Ukraine.

Kristrup Vandværk i Randers har besluttet at donere et fuldt funktionsdygtigt vandværk til den ukrainske by Pokrovske, som er hårdt ramt af krigens ødelæggelser. Vandværket skal hjælpe med at sikre rent drikkevand til byens over 60.000 indbyggere, som ellers har svært ved at få adgang til rent vand.

Det fortæller vandværket i en pressemeddelelse.

Beslutningen om at donere vandværket blev taget, da Kristrup Vandværk for nylig samlede to vandværker til ét og derfor havde et anlæg til overs. Vandværket indeholder vigtige komponenter som filtre, pumper og elektriske systemer og er stadig i god stand og kan gøre stor nytte i Ukraine.

”Da vi skulle samle to vandværker i ét, havde vi et vandværk til overs. Og det skal da ud i verden og gøre nytte. Den ældste komponent i vandværket er fra 2002, så der er lang levetid endnu i donationen,” fortæller driftsleder Michael Mose.

Flere lokale håndværkere fra Randers har bidraget til projektet ved at skille vandværket ad og pakke det på paller, klar til transport. Arbejdet er blevet udført frivilligt af virksomheder som HB Elservice, Bravida VVS Randers, Murerfirmaet Niels Bugge, Tømrerfirmaet Thomas Yde og Vognmandsfirmaet Erling Andersen. De har alle sponsoreret deres tid og ressourcer for at sikre, at donationen kan nå frem til dem, der har brug for det.

Transporten af vandværket til Ukraine bliver organiseret af organisationen ”Bevar Ukraine”, som står for at få det sendt af sted den 12. september.

Vandværket er bestemt til Pokrovske gennem samarbejde med Energy Community, en organisation baseret i Wien, der koordinerer donationer til den ukrainske forsyningssektor.

”Vi er stolte af, at vi kan bidrage til at hjælpe i en global krise og takker alle de lokale virksomheder, der har hjulpet os med at gøre dette muligt,” siger Michael Mose.

Donationen markerer Kristrup Vandværks engagement i både lokale og globale initiativer for at sikre adgang til rent drikkevand.