Den lokale spidskandidat for Det Konservative Folkeparti, Daniel Madié, har dog ikke tænkt sig at gå. »Vi har medlemsdemokrati i mit parti,« siger han.

AF CECILIE BISGAARD

»Mistet tillid«, »en adfærd, der ikke er en leder værdig« og »manglende ordentlighed«.

Det er blandt årsagerne til, at flere bestyrelsesmedlemmer i den lokale afdeling af Det Konservative Folkeparti i Randers har udsendt en pressemeddelelse, hvor de opfordrer partiets spidskandidat, Daniel Madié, til at trække sig.

»Når man begynder at true baglandet for at få sin vilje, så mener vi, at spillet ikke længere spilles efter reglerne,« siger Morten Munk Andresen, der er mangeårigt medlem af bestyrelsen.

Han henviser til en sag, hvor bestyrelsesmedlemmet forklarer, at Daniel Madié har truet formandsskabet med søgsmål og politianmeldelse. Ifølge Morten Munk Andresen drejer sagen sig om injurier.

Det vil Daniel Madié dog ikke kommentere. Han fortæller, at der tirsdag aften er ekstraordinær generalforsamling, hvor han vil vende hele situationen med partiets medlemmer. Først derefter vil han melde noget ud.

»Trådt over en grænse«

I pressemeddelelsen fra bestyrelsen står der, at formand Christian Krogh og næstformand Christian Hartmann valgte at trække sig søndag som følge af hele situationen.

»Vi er frivillige folk, og det er vores opgave i bestyrelsen at drive foreningen og tage vare på Det Konservative Folkeparti i Randers. Når man prøver at intimidere folk til at træffe en beslutning mod partiets bedste for at slippe ud af en klemme, så har man trådt over en grænse,« siger Morten Munk Andresen og fortsætter:

»Formandskabet valgte at trække sig, for det ville de ikke stå model til.«

Valgt med stort flertal

Daniel Madié slår hurtigt én ting fast, da Din Avis ringer til ham.

»Jeg kommer ikke til at trække mig,« siger han og fortsætter:

»Vi har medlemsdemokrati i mit parti. Vi havde en generalforsamling i april, hvor Morten Munk stillede op imod mig. Han sagde en masse ting om mig foran alle – og jeg blev valgt med et meget stort flertal. Jeg fik dobbelt så mange stemmer. Så medlemmerne synes heller ikke, jeg skal trække mig.«

»Det er ikke dårlig ledelse«

På selv samme møde i april valgte bestyrelsen ikke at støtte Daniel Madié som partiets spidskandidat til kommunalvalget næste år.

»Vi ville noget andet. Det valgte han at angribe ved at hive folk ind fra højre og venstre. Det er, hvad det er. Det er en måde at gøre det på. Men siden har han ikke på nogen som helst måde vist, at han er indforstået med, at bestyrelsen rent faktisk har noget at byde ind med,« siger Morten Munk Andresen.

Han fortæller, at bestyrelsens manglende støtte ikke kom som noget pludseligt. Han fortæller, at det har været uroligt i partiet siden før kommunalvalget i 2021. Dengang fik partiet fire mandater valgt ind i byrådet. Der gik ikke lang tid, så var det tal halveret. Christina Kjærsgaard forlod partiet for Østbroen, og Bo Ratz blev en del af Nye Borgerlige.

Sidstnævnte er nu tilbage i Det Konservative Folkeparti, og i dag består byrådsgruppen derfor af ham, Daniel Madié, Bo Vestergaard og Christian Boldsen.

»Politik er ikke en arbejdsplads, hvor der er en chef, der kan bestemme over andre og få dem til at gøre ting. Vi har hver vores mandat, og hvis nogen synes, det er grønnere i et andet parti, så må de skifte. Jeg har ikke ændret mine synspunkter. Man kender de Konservative i Randers, og man ved, hvad jeg står for. Jeg laver ikke mærkelige kovendinger,« siger Daniel Madié og fortsætter:

»Det er ikke dårlig ledelse at holde sine løfter til vælgerne og de løfter, som vi laver med andre politikere, når vi indgår aftaler.«