Havndal løb med sejren både sidste år og forrige år. Tager de sejren igen?

Lokaldysten er lokalområdernes årlige, store motionsfest, der handler om sammenhold og et ønske om at være en del af fællesskabet i lokalområdet.

Jo flere, jo bedre. For det er nemlig antallet af tilbagelagte kilometer, der er udslagsgivende for, hvem der i år kan kalde sig vinder af Lokaldysten, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

I Randers Kommune stiller seks lokalsamfund op mod hinanden i år: Havndal, Assentoft, Harridslev, Værum, Øster Tørslev og Asferg/Gassum. Dysten afvikles over seks dage, én dag for hvert lokalsamfund.

Man kan vælge at gå, løbe eller cykle, og man kan frit skifte mellem disciplinerne. Kilometer på cykel halveres dog. Og så har man ellers to timer til – som lokalsamfund samlet – at komme afsted og indsamle kilometer til regnskabet.

Det vindende lokalsamfund præmieres med hele 10.000 kr., som kan bruges på en valgfri aktivitet – så længe der er fokus på at bevæge sig. Det er Randers Kommune, der sponsorerer præmien.

Opbakningen har været rigtig flot de to år, Lokaldysten har været afholdt. For det er ikke blot en mulighed for at bevæge sig, men også en oplagt mulighed for at skabe sammenhold og socialt fællesskab i lokalsamfundet.

Det er tredje år i træk, at Randers Kommune deltager. Lokaldysten arrangeres af foreninger i lokalområdet i samarbejdet med Randers Sundhedscenter, Randers Kommune, ”Bevæg Dig For Livet” og DGI Østjylland. Hver lokalforening har oprettet en begivenhed på Facebook, hvor man kan holde sig orienteret om dysten i netop sit område.