Der var vældig festivitas ved Finn Jakobsens 60-års fødselsdag. Direktøren for AB Catering Aarhus delte nemlig sin dag med indvielsen af firmaets nye lager i Søften. Og så fik han en lyseblå gave.

Af Christina S. Johansen, Jyllands-Postens Lokalaviser

Det er de færreste, som kan fejre deres 60-års fødselsdag med omkring 20 foodtrucks og flere hundrede gæster.

Men det kunne Finn Jakobsen fra Randers. Til daglig er han direktør for AB Catering Aarhus.

Godt nok måtte direktøren dele sin dag med fejringen af AB Caterings 5.000 kvadratmeter nye lager i Søften.

Bag de forskellige foodtrucks stod en række af AB Caterings leverandører. De mange inviterede var AB Caterings kunder. Også borgmesteren i Favrskov, Lars Storgaard, deltog, og han konstaterede med et smil:

»I forstår virkelig at holde fest. Jeg tror aldrig, jeg har set så varieret et madudbud til en fest.«

Finn Jakobsen siger selv, at han »altid har været i fødevarebranchen.« Hen hentyder til, at hans forældre startede FJ Specialiteter i 1968. Han overtog forældrenes forretning i 1999. Foto: CSJ

Glæder sig hver dag

Lykønskningerne og gavekurvene væltede ind. Blandt gaverne var også en Randers FC trøje med ’Finn Jakobsen’ trykt bagpå.

Direktøren bor nemlig i Randers. Det har han gjort de seneste ti år. Han er dog oprindeligt fra Øster Alling ved Auning.

Han siger selv, at han »altid har været i fødevarebranchen.«

»I hvert fald siden jeg kunne gå.«

Hen hentyder til, at hans forældre startede FJ Specialiteter i 1968. Han overtog forældrenes forretning i 1999 og omdøbte det til FJ Food Service.

Firmaet fusionerede i 2002 med BP Food Service og navnet blev derfra AB Catering Randers. I 2007 skete endnu en fusion, og navnet blev ændret til AB Catering Aarhus.

»Det er stadig sjovt at komme på arbejde, og jeg glæder mig hver dag. Der er altid nye ting at tage fat på,« fortalte Finn Jakobsen på den runde dag.

Finn Jakobsen er gift med Dorte Jakobsen og har to drenge på 21 og 25 år. Sønnerne er begge udlært i AB Catering og er indkøbere i dag – og ja, hustruen arbejder såmænd også i firmaet.

Udvidelse og fødselsdag

I et fantastisk sensommervejr stod den ene efter den anden foodtruck linet op foran AB Catering på adressen Beta 1, og hundredvis af mennesker var forbi.

Det var de dels for at indvie og fejre AB Caterings 5.000 kvadratmeter nye tilbygning, dels for at fejre direktøren, Finn Jakobsens, 60-års fødselsdag.

De 5.000 nye kvadratmeter indeholder tørvarer, kølerum med forskellige temperaturer, frostlager og et område til indlevering.

»Fordi vi har haft så stor succes, kan vi ikke være i de gamle rammer længere. Vores omsætning er mere eller mindre tredoblet siden 2007,« fortæller Finn Jakobsen, mens gæsterne så småt begynder at dukke op og lykønske både ham og firmaet.

Det mindede mest af alt om en mindre festival foran AB Catering i Søften. Foto: CSJ

Forudså væksten

AB Catering var allerede i 2007 så forudseende, at virksomheden købte nabogrunden, hvor den nye tilbygning er opført.

»Og vi har jo også allerede købt yderligere en grund mod nord. Så man kan sige, at vi tror på fremtiden,« fortsætter direktøren.

Tilbage i 2022 byggede AB Catering også til – dengang dog ”Kun” 1.000 kvadratmeter.

I dag fylder AB Caterings Aarhus-afdeling i alt cirka 14.000 kvadratmeter – cirka de 12.000 er til opbevaring af madvarer.

»Alt, hvad du ser i en stor Føtex, det er lige ved, at du også kan få det her. Ofte bare i større mængder,« siger direktøren, som tilføjer, at AB Catering råder over omkring 75.000 forskellige varenumre.

I har tredoblet jeres omsætning. Hvad har I gjort rigtigt?

»Det skyldes jo de behovsændringer, der er sket. Vi går mere ud at spise i dag – vi køber mere mad ”away from home.” Det har vores kunder og leverandører været gode til at samle op, og det smitter af på os,« siger Finn Jakobsen, før endnu en gavekurv og et par flasker vin dukker op.

Der er så godt gang i hjulene, at AB Catering også er i gang med at bygge 3.500 kvadratmeter til i Nørresundby og 17.000 spritnye kvadratmeter i Greve.

Alle slags køkkener

AB Catering har afdelinger fem steder i landet. Virksomheden distribuerer dagligt fødevarer, drikkevarer og nonfood-artikler til alle former for professionelle køkkener: Både restauranter, storkantiner, plejehjemskøkkener, kroer, sygehuse, bagere eller cafeterier. Såvel private virksomheder som foreninger eller offentlige køkkener.

Fra den mindste pølsevogn til Danmarks største køkkener.

»Ingen opgaver er for store eller små for AB Catering – vi får det løst. Jeg vil gerne sende en stor ros til vores fantastiske personale, som løfter i flok,« sagde direktøren, da det var blevet tale-tid foran de flere hundrede fremmødte, som også fik fortalt, hvordan den nye tilbygning er bygget, så den belaster miljøet mindst muligt med alt lige fra 3.600 kvadratmeter solceller på taget til automatisk lysslukning og alt derimellem.