Den tidligere OL-guldvinder Eskild Ebbesen skal være med til at inspirere lokale bevægelsesfællesskaber og lokale idrætsforeninger.

Onsdag 11. september inviterer Randers Kommune til inspirationsaften i Arena Randers under overskriften ”Flere i Fællesskaber”. Her vil der blandt andet være fordrag med tidligere eliteroer og OL-guldvinder Eskild Ebbesen. Det skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

I de senere år har Randers Kommune gennem initiativet ’Bevæg Dig For Livet’ arbejdet målrettet på at få flere borgere til at være bevægelsesaktive. Det seneste tiltag er en pulje på 50.000 kroner, der kan understøtte tiltag hos foreninger og bevægelsesfællesskaber for at få flere borgere med ind i fællesskaberne.

»Vi ved af erfaring, at hvis man på den lange bane skal have flere med, så skal der tænkes ud af boksen med nye tiltag til specifikke målgrupper. Vi vil med denne pulje hjælpe de kreative ildsjæle i foreninger og bevægelsesfællesskaber godt i gang med nogle af disse tiltag,« siger Louise Høeg, formand for Sundheds-, Idræts- og Kulturudvalget.

Til inspirationsaftenen 11. september giver Randers Kommune mere information om årets ’Bevæg Dig For Livet Pulje’.

Første halvleg af Inspirationsaftenen indledes med foredrag af tidligere eliteroer og OL-guldvinder Eskild Ebbesen. Han har været en fast del af ”Guldfireren” og har en lang glorværdig karriere bag sig. Eskild Ebbesen har blandt andet deltaget i OL fem gange og vundet medaljer hver gang – tre af dem af guld. Han trækker på sine succesfulde erfaringer med samarbejde, motivation og sundhed. Elementer som har stor betydning i et velfungerende foreningsliv.

I anden halvleg sættes der målrettet fokus på, hvordan aktiviteter til nye målgrupper kan sættes i søen.

Inspirationsaftenen er for interesserede trænere og ledere fra foreningslivet samt selvorganiserede bevægelsesfællesskaber. Der er tilmelding senest 6. september via randers.dk/inspirationsaften.

Det er gratis at deltage.