Inden længe kan familier få gratis hjælp til at knække koden til skolefravær og udfordringer i hjemmet.

Når børn klager over ”ondt i maven”, og det begynder at gå udover skole, fritidsliv og venner, er gode råd dyre. Men efter sommerferien er der gratis hjælp at hente, når Randers Kommune åbner op for to nye, gratis behandlingsforløb, Min Magiske Mave og iKomet, der skal hjælpe børnefamilier til bedre trivsel. Der skriver kommunen i en pressemeddelelse.

I samarbejde med Min Magi og med støtte fra Ebbefoss Fonden har Randers Kommune indgået et toårigt samarbejde om at implementere forløbet Min Magiske Mave. Programmet er målrettet børn i alderen seks til tolv år, der lider af funktionelle mavesmerter.

»Vi ved, at mange skolebørn har ondt i maven, og at det går ud over deres faglige og sociale trivsel. Selvom vi i mange år har kendt til effektive behandlingsmetoder, har der bare ikke været noget tilbud, som målretter sig lige til den gruppe børn. Indtil nu,« siger Anna Knakkergaard, der er læge og klinisk hypnoterapeut og stifter af Min Magi, i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Min Magiske Mave er lavet som en indsats i børnehøjde, der inddrager hele familien. Familierne guides gennem forløbet, som kan tilpasses med aftaler, der passer netop til dem.«

Udover et forløb målrettet børnene har Randers Kommune også indgået et samarbejde med Center for ADHD, hvor forældre, der oplever at skælde for meget ud eller har udfordringer med barnets temperament, kan få hjælp til at styrke relationerne mellem barn og voksen.

Gennem iKomet, som er et online forældretræningsprogram målrettet familier med børn i alderen 3-11 år, kan forældre opleve større sikkerhed i forældrerollen, færre konflikter og mere nærvær. Forløbet kan især være en støtte til forældre til børn med ADHD eller lignende udfordringer, men det kan anvendes af alle familier, der ønsker bedre trivsel og sammenspil i familien.

Randers Kommune melder ud i det nye skoleår, når forløbene bliver tilgængelige.