Knap 3.000 familier har ansøgt om Skolestarthjælp fra Dansk Folkehjælp, hvilket er det højeste antal nogensinde. De fleste ansøgninger kom fra familier i Region Midtjylland.

Hvert år begynder cirka 50.000 børn i skole, men det er langt fra alle, der har en nem indkørsel til skolelivet. Dette gælder også for Region Midtjylland, hvor 760 udsatte familier i år har ansøgt om skolestartshjælp fra Dansk Folkehjælp.

Ud af landets fem regioner ligger Region Midtjylland øverst i antal ansøgere.

Det skriver Poul Erik Bech Fonden i en pressemeddelelse.

»Mens tusindvis af børn i Danmark i disse dage glæder sig til første skoledag, skaber den store dag også bekymring for børn fra de mest økonomisk trængte familier. Børnene er ofte bevidste om, at pengene er små, og at det plager forældrene. Utrygheden og ubehaget ved at stikke ud kan stå i vejen for, at børnene søger fællesskaber og opnår følelsen af at høre til,« siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Mirka Mozer.

Det er fjerde år i træk, at Dansk Folkehjælp tilbyder Skolestarthjælp, og siden begyndelsen har ansøgningerne været støt stigende år for år.

»Vi oplever desuden, at familiernes økonomi i tiltagende grad er presset. Hver anden familie vurderer, at deres livssituation er vanskeligere end sidste år, og hele 67 procent oplever, at deres dagligdag er sværere end for fem år siden. Halvdelen af de familier, der har søgt i år, har et månedligt rådighedsbeløb på under 2.000 kroner,« fortæller Mirka Mozer.

Dansk Folkehjælps Skolestarthjælp består af et digitalt gavekort på 2.500 kroner, så barnet selv kan vælge grej til første skoledag såsom skoletaske og skriveredskaber.

I år modtager 1.451 familier Skolestarthjælp, der er støttet af EDC Poul Erik Bech Fonden, Ole Kirk’s Fond, Egmont Fonden, Elgiganten, sendentanke.dk og privatpersoner.