103 deltagere havde meldt sig til den nye cykeltrend; Gravel under Fjordløbet. Dermed deltog 56 flere til Fjordløbet end i 2023.

For første gang nogensinde var to gravelruter på Fjordløbets program. Den længste gravelrute var 103 km lang, hvoraf cirka halvdelen af pedaltrådene foregik på grusunderlag.

Årets Fjordløb tiltrak 847 deltagere, hvoraf 103 tog del i cykeltrenden med de spændende gravelruter. Begge gravelruter, på henholdsvis 53 og 103 kilometer, var populære blandt deltagerne og modtog stor ros for både udfordring og naturoplevelse. Det fortæller Randers Kommune, Randers Cykelby og Randers Cykleklub af 1910 i en fælles pressemeddelelse.

Dermed voksede deltagerantallet med 56. Fra 791 i 2023 til 847 i 2024.

Løbskoordinator Lotte Schmidt fra Randers Cykleklub af 1910 udtrykte sin begejstring over den nye tilføjelse:

“Det har været en fornøjelse at se så mange cyklister tage imod graveludfordringen. Vi ønskede at bringe noget nyt og spændende til løbet, og responsen har været fantastisk. Det er tydeligt, at gravelruterne tilføjer en ny dimension, som både rutinerede og nye deltagere har nydt.”

Med start og mål ved Randers Ungdomsskole på Nyholmvej bød dagen på en uformel og hyggelig atmosfære, hvor både erfarne cyklister og familier kunne nyde den fælles oplevelse. Som en del af løbets charme modtog deltagerne GPX-links forud for løbet, som guidede dem gennem de smukt kuperede landskaber og forbi velkendte depoter.

Birgit Berggrein, projektleder på Randers Cykelby bemærkede den livlige stemning:

“Det var fantastisk at se så mange forskellige mennesker deltage og hygge sig sammen om at cykle. Jeg ved, at Randers Cykleklub arbejder hårdt for at skabe en oplevelse, der tilbyder en god oplevelse for alle aldre. Det er dejligt at se, at deres indsats har båret frugt. Vi ser frem til at fortsætte med at støtte arrangementet.”

Randers Cykelby spillede igen i år en væsentlig rolle i at støtte løbet og tilbød halv pris for unge under 16 år. Deres tilstedeværelse ved start- og mållinjen skabte en festlig ramme med aktiviteter og konkurrencer for de yngste.

Lotte Schmidt afsluttede: “Vi er meget tilfredse med, hvordan dagen forløb, og vi glæder os til at udvikle løbet yderligere næste år. Fjordløbet skal være en oplevelse for alle, uanset om man er her for cykeludfordringen eller det sociale.”