I august begynder mange børn i skole for første gang i Randers Kommune. En aktuel kampagne opfordrer til at passe på dem. Men pas også på teenagerne, for de kommer oftest til skade i trafikken.

Når børn skal over vejen, kan de have svært ved at vurdere, hvor hurtigt biler og cykler kommer kørende, fordi børnene endnu ikke har så stor erfaring med at færdes i trafikken.


Derfor er der nu hængt plakater op ved mange skoler, hvor der står “Børn på vej”.

Det er kommunerne og Rådet for Sikker Trafik, der står bag kampagnen. Den skal få flere til at sænke farten, være opmærksomme og vise hensyn til børnene.

Og Randers Kommune er med, fortæller de i en pressemeddelelse.

Foruden den landsdækkende kampagne er politiet også til stede ved mange skoler i august for at stoppe dem, der kører for stærkt, er uopmærksomme eller har glemt selen på dem selv eller deres barn.

Den store fokus på de nye skoleelever er med til at sikre, at de fleste kommer trygt og sikkert gennem trafikken. Men det er også vigtigt, at de voksne trafikanter holder et ekstra øje med de ældre elever, som de møder på deres vej.

For teenagerne kommer oftere til skade i trafikken end de yngste elever, viser ulykkestallene fra Vejdirektoratet.

“Mange tænker nok, at teenagerne har helt styr på trafikken. Men de 13-16-årige børn har endnu ikke udviklet det overblik, der gør, at de kan gennemskue konsekvenserne af deres handlinger. Fx hvis de ikke bruger cykelhjelm, eller hvis de skriver sms’er, mens de cykler eller går over vejen. Så hold godt øje med alle børn,” lyder opfordringen fra Rosa Nissen, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.