I juni måned var antallet af offentlige ladepunkter 4.700 i Region Midtjylland – en stigning på næsten 100 procent sammenlignet med sidste år.

I Region Midtjylland har antallet af ladepunkter oplevet stor vækst det seneste år. Fra 2.365 offentlige ladepunkter i juni 2023 til 4.700 ved udgangen af juni 2024. Det betyder, at der er blevet tilføjet 2.335 nye ladepunkter, hvilket svarer til en stigning på 98,7 procent.

Det skriver Mobility Denmark i en pressemeddelelse.

Især antallet af lynladepunkter har oplevet en markant stigning. 30. juni 2024 var der 810 lynladepunkter i regionen, hvilket svarer til en stigning på 193,5 procent i løbet af det seneste år.

»Det er fantastisk at se, hvordan antallet af ladepunkter er vokset. Vi skal dog fortsætte med at udvide ladeinfrastrukturen for at kunne imødekomme det stigende antal elbiler. En robust ladeinfrastruktur er afgørende for at støtte den grønne omstilling og sikre, at elbilister har den nødvendige adgang til opladning,« siger chefkonsulent i Mobility Denmark, Allan Skytte Christensen, i pressemeddelelsen.

Mange biler pr. lader

I slutningen af juni i år var elbilsbestanden på 63.259 i Region Midtjylland. Det betyder, at der i gennemsnit var 13,5 elbiler, som skulle deles om hvert ladepunkt.

Selvom antallet af ladepunkter er steget væsentligt, er det tydeligt, at der stadig er et stort antal elbiler, der deles om hvert ladepunkt i regionen.

»Det er afgørende for den grønne omstilling, at vi fortsætter med at øge antallet af ladepunkter for at gøre det mere attraktivt at vælge de grønne biler til. Det gælder både for de nuværende og kommende elbilister i regionen, og for de elbilister, der kører gennem Jylland,« afslutter Allan Skytte Christensen.

mw