Af Kian Johansen, redaktør Din Avis

Så sætter vi jagten ind igen.

Som du måske husker, har Din Avis sammen med dig og alle vores læsere ledt efter kunstfrøerne, som satte Randers på den anden ende i 2003. Vi har fundet 128 ud af de 153 frøer, der blev støbt og placeret rundt omkring i Randers.

Dengang var det flere ildsjæle, der fik sat fut i det hele.

Det betød, at hele byen arbejdede sammen. Skoleelever malede frøer sammen med lokale kunstnere, og de stod i ugevis i DSB’s godshal ved Jernbanegade, hvor Lidl nu ligger. Firmaer sponsorerede en frø, og flere tog ideen til sig. Husker du frø-vinen og frø-smykkerne?

Den næsten nye Regnskov fik mere opmærksomhed, og mange kræfter arbejdede sammen. Foreningen Rotary, private firmaer og kommunen trak i samme retning.

Kunstfrøerne er for mig det første skridt ud af skyggen for Randers i starten af 00’erne.

Dengang kaldte man Randers for voldens by. Der var H2O-banden, rockere og efterslæbet fra den stolte industriby, som vi engang var en del af. Der var store fabrikker og masser af arbejdere på blandt andet Bombardier, vindmøllefabrikken NEG Micon, AGCO i Dronningborg og mange andre store arbejdspladser.

Selvom vi har tabt mange ufaglærte arbejdspladser gennem tiden, har Randers langsomt forandret sig, og vi har ændret os til et andet og bedre Randers.

På trods af uro i byrådet, brokrøvene på Facebook, Nordic Waste-skandalen og de kommende besparelser i de kommunale budgetter, er Randers en bedre by at bo i end for 20 år siden.

Derfor jagter vi de sidste kunstfrøer for at sætte fokus på noget, vi også kan i Randers: arbejde sammen.