Nu er det igen blevet tid til ‘kig op’-billeder fra Randers, hvor vi forsøger at fremhæve de detaljer, som du måske glemmer at lægge mærke til, fordi du er vant til at færdes i byen.

AF CECILIE BISGAARD

Efter nogle lange uger med grå skyer og regn i uendelige mængder er vi lykkeligvis begyndt at se solen lidt igen – og det, synes jeg da, skal udnyttes!

Du kan for eksempel lege turist i din egen by. Det kan du gøre meget nemt ved at kigge op. Det er endda noget, du kan lave med en is eller anden kølig snack i hånden.

Jeg har i hvert fald udnyttet vejret til at gå på en ’kig op’-tur.

Det bød blandt andet på en port i den smukkeste blå farve (næsten Tardis-blå, hvis der er nogle Doctor Who-fans, der læser med), skønne baggårde og en smyk bygning, som jeg tror, alt for mange randrusianere beundrer alt for lidt.

Skal du selv på en ’kig op’-tur? Så hører jeg gerne fra dig! Jeg vil gerne se, hvad du får øje på, når du tager en tur rundt i din by for at spotte alle de detaljer, som du aldrig før har lagt mærke til.

Tag billeder af det, du ser, skriv en kort tekst og send det til randers@dinavis.dk. Vi deler de bedste læser-billeder i avisen.

Døren her er indkranset af nogle utroligt flotte, store sten. Det giver stedet en næsten majestætisk følelse. Som om omgivelserne er for store til den lille dør. Foto: Cecilie Bisgaard
En del af idéen med at kigge op er at se ting, som du ikke har set før. Derfor kan jeg også anbefale dig at gå ind i baggårde – bare for at være nysgerrig på, hvordan der mon ser ud lige der. Foto: Cecilie Bisgaard
Kan du genkende bygningen på billedet? Hvis du nogensinde har parkeret på gasværksgrunden og gået ind til midtbyen, så har du garanteret passeret stedet. Foto: Cecilie Bisgaard
Det var egentlig dørens farve, der fangede mit blik, men jeg kan ikke lade være med at tænke: “gad vide, hvad der gemmer sig på den anden side”. Foto: Cecilie Bisgaard
Endnu et bevis på, at der er nok at få øje på i byens baggårde og gyder. Foto: Cecilie Bisgaard