Har du et forslag til en kvinde, der bør blive repræsenteret, kan du indsende din fortælling.

Vi kender Frøken Jensen og Karin Michaëlis, men bør vi også kende din oldemor, din gamle skoleinspektør eller din bankdame?

Den senere tid er der blevet sat et kærkomment fokus på, hvor mange og hvilke kvinder der er repræsenteret i kunsten i det offentlige rum landet over. Kulturhuset i Randers åbner nu for, at borgere i Randers kan byde ind med kendte som ukendte kvindefortællinger i et nyt stort kunstprojekt. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Kunstneren Ida Kvetny vil skabe tre nye digitale skulpturer, som skal opleves via en smartphone med udgangspunkt i de kvindehistorier, som, randrusianerne synes, burde blive synliggjort. De tre store institutioner i Kulturhuset – Randers Bibliotek, Museum Østjylland og Randers Kunstmuseum – er værter for projektet og åbner nu for indsamling af historier.

Opleves på telefonen

De nye værker skal opleves digitalt på publikums egne telefoner. Ved at scanne en QR-kode, vil man kunne få en kunstoplevelse frem på telefonskærmen. En levende skulptur vil bevæge sig rundt i billedet på telefonen ved hjælp af teknologien Augmentet Reality.

Tidligere har Ida Kvetny blandt andet lavet såkaldte AR-skulpturer med udgangspunkt i værker fra Statens Museum for Kunsts samling. Når hun til september kan åbne inspirationsbanken fuld af historier om kvinder fra Randers, får kunstneren frit lejde til at fordybe sig i fortællingerne, for at se hvilke hybride væsner, hun kan få til at vokse ud af de mange stemmer, billeder og historier.

De tre nye skulpturer lanceres i Kulturhuset i Randers i begyndelsen af december, hvor et videoværk med udgangspunkt i de tre karakterer også ferniseres.

Giv dit bidrag

Kender du en kvinde fra Randers, som burde have en plads i historien?

Send din fortælling til museumsinspektør på Randers Kunstmuseum, Julie Margrethe Nyrup, på mail: jmn@randerskunstmuseum.dk. Du kan sende din historie som tekst, videohilsen og lydfil, og har du billeder og videoklip af din kvindelige hovedperson, er det meget velkomment.

Ved indsendelse giver du tilladelse til, at Ida Kvetny må bruge materialet i sit kunstprojekt. Der er ikke garanti for at alle historier vil blive en synlig del af de endelige værker, men Kulturhuset vil i løbet af efteråret dele så mange som muligt af de enkelte kvinders historier.

sra