C. la Cous Skole har indgået et samarbejde med de to østjyske kunstnere Eske Touborg og Mormor, fortæller skolen i en pressemeddelelse. De to skal udsmykke skolens nye 1.700 kvadratmeter store tilbygning i tråd med skolens indsats.

For at fremme gode rammer til fordel for det hele menneske ønsker C. la Cours Skole sammen med Eske Touborg og Mormor at integrere kunstværker i skolens nye undervisningsbygning, så børn og voksne kan lade øjnene gå på opdagelse og tankerne vandre.

Eske Touborg og Mormor præsenterer idéen ved at inddrage eleverne på skolen direkte i processen med skabelsen af værkerne.

Ved afholdelse af en fælles tegneworkshop på skolen ønsker de to kunstnere, at eleverne kommer med deres egne fortællinger, drømme og visioner for det gode børne- og ungdomsliv.

Hele den kunstneriske proces fra start til slut sker i tæt samarbejde mellem skolens lærere inden for billedkunst og håndværk/design og de to kunstnere. Formålet er at inddrage eleverne direkte i processen, så de er med til at skabe værkerne.

På den måde sikres en stærk tilknytning blandt eleverne, undervisning og læring på en anderledes måde, og det er med til at give eleverne og lærerne en stemme – også for eftertiden.