»Jeg brænder for arbejdet med, at den her gruppe af mennesker har mulighed for at deltage på lige vilkår med andre dele af befolkningen,« siger han.
Alle børn, unge og voksne med udviklingshandicap, autisme og senhjerneskade skal have adgang til fritidsaktiviteter og fællesskab. Det arbejder kommunens nye aktivitets- og fritidskoordinator, Thomas Lunn Rasmussen for, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.
»Alle skal have mulighed for at være en del af fællesskabet og have adgang til foreningsliv og sjove fritidsaktiviteter. Jeg arbejder på at skabe gode rammer for, at det kan lade sig gøre,« siger Thomas Lunn Rasmussen, som er nytiltrådt aktivitets- og fritidskoordinator på kommunens handicap-, autisme- og senhjerneskadeområde, i pressemeddelelsen.
Det er en bred gruppe af mennesker, som Thomas arbejder for at få med i fællesskabet. Det er børn, unge og voksne i mange forskellige livssituationer. Både dem, som lever med et udviklingshandicap, en autismediagnose, eller som har pådraget sig en hjerneskade – eller som har en anden form for fysisk eller psykisk handicap.
Fælles for dem alle er, at de har brug for ekstra støtte, når de deltager i en fritidsaktivitet – hvad end det er en bingoaften, en bustur ud i landet, fællesspisning på en kro eller basket hos den lokale forening.
Kommer med stor erfaring
Thomas Lunn Rasmussens arbejde udspringer af kommunens handicapplan, og for at realisere målene i planen har han fokus på en række fritidstilbud, som han arbejder for at få udbredt endnu mere.
»Jeg har fat i biblioteket, naturcentret, lokale kulturarrangører og foreningslivet. Og der skal både være noget for dem, som gerne vil ud af deres hjem, men også nogle aktiviteter, som skaber liv hjemme hos de beboere, som bor på kommunens botilbud,« forklarer Thomas Lunn Rasmussen.
Privat bor Thomas Lunn Rasmussen i Randers NV med sin familie og har de sidste mange år været en del af det lokale foreningsliv i Randers-området. Han har en idrætspædagogisk baggrund og har de seneste 15 år været med til at opbygge idrætsområdet for mennesker med nedsatte fysiske og psykiske funktionsevner i Aarhus.
»Jeg brænder for arbejdet med, at den her gruppe af mennesker har mulighed for at deltage på lige vilkår med andre dele af befolkningen – i de samme rammer og med de samme muligheder for at udvikle sig i livet. Vi har en masse gode kulturinstitutioner, og der er gang i foreningslivet her i kommunen, og jeg ser store muligheder for at danne bro mellem dem og borgerne med særlige behov,« siger Thomas Lunn Rasmussen og tilføjer:
»I sidste ende handler det om at skabe nogle gode oplevelser og få skabt nogle større fællesskaber. Så vi undgår, at nogen sidder derhjemme og er ensomme og føler sig ved siden af samfundet.«
sra