Af Kian Johansen, redaktør Din Avis

Det behøver ikke at koste en formue at få en dejlig sommerferie – Randers byder nemlig på en række gratis glæder og muligheder, der kan gøre ferien både afslappende og oplevelsesrig.

Tag familien med på en tur til Fussingø Skov, og nyd en dag med vandreture i det smukke landskab. Hvis solen skinner, hvorfor så ikke tage en dukkert i Fussing Sø?

Øster Bjerregrav Aktivitetspark er også et sted, hvor alle i familien kan tilbringe flere timer. Her er vel nok Jyllands største skaterbane, legeplads og madpakkehus. Og en helt speciel rar stemning.

Eller hvad med en tur til Doktorparken, hvor der er en stor legeplads og en sø at vandre omkring? På Nordre Fælled kan du endda tage hunden med i hundeskoven, mens der er masser af stier klar til gåturen.

Gudenåen byder på mange muligheder for dem, der elsker vandet. Du kan også gå en tur omkring Den Blå Bro og udforske Storkeengen ved Vorup eller den omdannede Justesens Plæne. Hvis du er mere til en rolig dag ved vandet, er der også flere gode fiskepladser langs åen.

Hvis du har lidt mønt på lommen, så få varmen i Randers Regnskov, og oplev de mange eksotiske dyr og planter. For dem, der ønsker en gratis kulturel oplevelse, kan du tage en tur rundt i byen og se på de mange flotte skulpturer og historiske bygninger. Det er en god måde at lære mere om byens historie og samtidig nyde en dag udendørs.

Du kan også besøge Jens Otto Krags Plads, inden du går ind i Kulturhuset. Læs en bog højt på biblioteket, eller tag del i de mange gratis tilbud for børnene, som også museerne i huset tilbyder. Børnene kan også blive lærlinge på Håndværkermuseet, helt gratis.

Husk også at tjekke, hvad der sker af arrangementer i byen. Der er gratis koncerter, markeder og andre events, som er værd at tage til. Randers City afholder blandt andet ’Sommer i Rådhushaven’ med livemusik og underholdning helt frem til august.

God sommerferie!