90 kursister har bestået danskeksamen på Sprogcenter Randers.

På en strålende solskinsdag i slutningen af juni fejrede Sprogcenter Randers, at 90 kursister efter cirka tre års flittige studier nu har bestået deres danskeksamen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sprogcenter Randers, hvis lokaler emmede af glæde og lettelse under dimissionsfejringen, hvor skoleleder Liselotte Blokkebak åbnede med en tale til de fremmødte.

»Stort tillykke. I har rykket jer og lært en hel masse. I har været igennem svære grammatikøvelser, udtaleøvelser, tests og skriftlige afleveringer med røde streger. Dansk udtale er ikke nemt, og I har klaret det rigtig flot,« sagde hun blandt andet.

»Jeres gode base i det danske sprog kan I være stolte af nu. I har bidraget til et fantastisk studiemiljø, hvor I har mødt andre i samme situation som jer selv og fået venskaber på tværs af generationer og nationaliteter. Nu skal I videre ud i samfundet og bruge de kompetencer, I har tilegnet jer,« tilføjede Liselotte Blokkebak, inden tiden var kommet til at overrække eksamensbeviserne.

»Meget lærerigt«

Ihtisham Amin på 38 år er en af de studerende, som kunne modtage sit eksamensbevis i dansk.

»Det har været rigtig hårdt at lære dansk, og det er rart, at vi er færdige. Men det er vigtigt, at vi fortsætter med at tale dansk uden for skolen – både på arbejdspladsen og i sportsklubben og andre steder,« sagde Ihtisham Amin.

Ihtisham Amin er oprindeligt fra Pakistan og har boet mange år i Italien. De seneste fem år har han boet i Danmark med sin familie, og han arbejder hos en virksomhed i Randers. Han har været glad for sin tid som kursist på sprogcentret.

»Det har været meget lærerigt, og jeg har lært meget mere end bare dansk. Jeg har også lært meget om andre kulturer fra mine medkursister, og vi har haft stort fokus på emner som ligestilling og dansk kultur i undervisningen. Det er vigtigt at lære om dansk kultur og det politiske system, når man bor her.«