Randers Kommune har uddelt CSR-certifikater til lokale virksomheder, som tager socialt ansvar. En af virksomhederne er tandhjulsproducenten Randers Gears.

I løbet af foråret har Randers Kommune uddelt CSR-certifikater til lokale virksomheder, som skaber positiv værdi ved at tage socialt ansvar.

Det skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

»CSR-certifikatet går til de lokale arbejdspladser, som gør en særlig indsats for at sikre et mere mangfoldigt arbejdsmarked, og som har fokus på medarbejdernes faglige udvikling og trivsel. Tillykke med certifikaterne og tak for at tage ansvar for vores lokalsamfund,« siger formand for Beskæftigelsesudvalget, Bo Vestergaard (K).

Et af de 20 certifikater er gået til Randers Gears, der tæller omkring 43 ansatte.

»Randers Gears er en af de mange lokale virksomheder, som sætter trivsel og udvikling i højsædet. Virksomheden investerer i efteruddannelse af medarbejderne, som for Randers Gears’ vedkommende tilrettelægges, når der er nedgang i produktionen. Ledelsen går meget langt for at undgå afskedigelser og ved godt, at det for deres konkurrencedygtighed er vigtigt at holde på deres folk,« siger leder af kommunens Center for Virksomhedsservice og Rekruttering, Tine Arensbach.

Vigtige medarbejdere

Randers Gears’ maskiner fræser riller ud i store stålhjul, så de ender som tandhjul i både marine-, offshore-, proces- og transportindustrien.

»For at vi kan lave tandhjul og gear i verdensklasse, er det vigtigt, at alle vores medarbejdere fungerer i hverdagen og giver deres erfaringer og viden videre til vores lærlinge og ansatte i CSR- og fleksjob. Det er medarbejderne sammen med de dyre, avancerede maskiner, der gør, at det overhovedet er muligt at have en konkurrencedygtig produktion,« siger fabrikschef hos Randers Gears, Lars Bo Nielsen.

Som mange andre lokale virksomheder samarbejder Randers Gears med Randers Kommunes Center for Virksomhedsservice og Rekruttering samt de lokale erhvervsskoler om at få opfyldt deres behov for arbejdskraft og om at modtage kandidater, som er interesserede i at blive oplært i virksomhedens produktion.

mw