I 1990 blev den 23-årige Hanne With fundet brutalt dræbt i sin lejlighed i København. Onsdag er en mand dømt.

Efter 34 år har Københavns Byret onsdag fastslået, hvem der i 1990 dræbte Hanne With.

Således har byretten fundet Henrik Krogh Rasmussen fra Randers skyldig i drabet og idømt ham 11 år og seks måneders fængsel.

Det var natten til 1. januar 1990, at den 23-årige Hanne With blev fundet dræbt i sin lejlighed på Fensmarksgade på Nørrebro i København.

Hun var påført talrige stik og havde fået skåret halsen over. Hun var desuden blevet stranguleret med et antennekabel.

I mange år stod politiet uden nogen mistænkt.

Men i 2023 skete et gennembrud, da politiet tog slægtskabssøgning i brug.

ARKIV – Retstegning af Henrik Krogh Rasmussen fra byretten i København mandag den 1. juli 2024. Henrik Krogh Rasmussen er dømt skyldig for nytårsnat 1990 at have dræbt den 23-årige Hanne With. Tegninger fra tidligere retsmøde den 1. juli 2024 genudsendes på dagen for domsafsigelsen i (Tegning: Jesper Andkjær/Ritzau Scanpix)

Ved den metode søger politiet efter, om der i politiets DNA-register kan være nære slægtninge til den person, der har afsat på DNA på gerningsstedet.

På den måde fandt politiet frem til mandens søn, som var i politiets register på grund af en mindre sag. I februar i år kunne man derfor anholde Henrik Krogh Rasmussen.

Et endnu stærkere bevis fik politiet dog senere i 2024, da man undersøgte nogle linoleumsfliser fra køkkengulvet i lejligheden. Gulvstykkerne havde politiet i 1990 skåret ud og gemt.

På dem fandt politiet et blodigt fodaftryk, som er identisk med Henrik Krogh Rasmussens.

Den 54-årige har nægtet sig skyldig. Han har fortalt, at han ikke kan huske at have været i lejligheden.

Dommen er en såkaldt tillægsstraf.

Det skyldes, at den 54-årige i 1990’erne – efter drabet blev begået – blev dømt i flere sager om blandt andet røveri. Retten skal derfor vurdere, hvilken straf der ville være givet, hvis retten havde dømt sagerne samlet.

Dertil skal der tages højde for, at han allerede har afsonet en del af de tidligere domme.

​/ritzau/​