Det var lidt et tilfælde, at Sarah Mærsk Klavsen endte som fodterapeut, men hun er meget glad for, at hun valgte uddannelsen.
Inden Sarah Mærsk Klavsen for mere end ti år siden begyndte at læse til fodterapeut, var hun i tvivl om, hvordan det ville være at komme tilbage på skolebænken. For det var efterhånden et stykke tid siden, at hun sidst havde siddet til undervisning og lavet skoleopgaver, skriver Tradium i en pressemeddelelse. Tradium i Randers er et af de to steder i landet, man kan tage uddannelsen til statsautoriseret fodterapeut.
»Det, der var udfordrende ved at starte som fodterapeut, var, at jeg ikke havde gået i skole i mange år. Så det der med at sidde stille på en skolebænk og lytte efter, det var i sig selv en udfordring indimellem,« husker Sarah Mærsk Klavsen.
Hun valgte at blive fodterapeut efter i en årrække at have arbejdet i detailhandlen. Det var et arbejde, som hun godt kunne lide, men hvor hun savnede at kunne gå i dybden med sit fag samt at gøre en forskel for andre mennesker.
»Jeg kendte en ældre kvinde, som var ved at miste synet, og hende kørte jeg nogle gange på forskellige ærinder. Så en dag spørger hun, om jeg vil køre hende til fodterapeut. Her sidder jeg og overværer behandlingen og tænker, at det kunne jeg bare se mig selv i,« fortæller Sarah Mærsk Klavsen.
Arbejdsliv tilpasset familien
Sarah Mærsk Klavsen startede derfor på uddannelsen og har i dag sin egen klinik i Sundhedscenteret i Haderslev, hvor hun også har to indlejere, som er selvstændige fodterapeuter, der lejer sig ind i hendes klinik. Her har hun drevet virksomhed i flere år og har haft mulighed for at følge mange menneskers liv og gøre en forskel for dem. Samtidig har hun fundet den faglige udfordring, som hun ledte efter.
»Der er rigtig mange ting, man hele tiden skal vurdere. Alt fra hvor kort skal jeg klippe neglen, til hvor meget skal jeg rense den op. Så du skal hele tiden tænke over, hvad du gør, og det kan selvfølgelig også være udfordrende. Men det er også det, der gør det sjovt,« siger Sarah Mærsk Klavsen.
Uddannelsens megen teori gav Sarah Mærsk Klavsen den dybde, hun ledte efter, og hun er i dag meget glad for, at hun valgte at tage en ny uddannelse og skifte karrierespor.
»Nu er jeg også blevet mor for seks år siden, og det var i den forbindelse, at jeg startede min egen klinik op. For det betød, at jeg kunne tilrettelægge mit arbejdsliv efter mit barn. For eksempel møder jeg sent om tirsdagen, men er her til gengæld til sent om aftenen, hvilket passer nogle patienter godt,« fortæller hun.
»Virkelig spændende«
Hun er også glad for at arbejde med et vigtigt område. For udfordringer med fødderne kan hurtigt manifestere sig andre steder i kroppen og sænke livskvaliteten for de berørte.
»Altså, problemer med fødderne har jo indvirkning på så mange andre ting. Kredsløbet og hele vores sundhed bliver påvirket, hvis vi ikke kan bevæge os ordentligt. Så det der med, at man har en evne til at hjælpe mennesker med deres bevægelsesapparat, det er noget af det, der er virkeligt spændende,« afslutter Sarah Mærsk Klavsen.