Sagen trækker tråde til salg af byggegrund forbundet til det skandaleombruste byggeri Njals Tårnet på Amager, erfarer FinansWatch og EjendomsWatch.
Østjyllands Politi har tirsdag formiddag anholdt seks personer i en større koordineret indsats mod omfattende økonomisk kriminalitet.
Det oplyser vicepolitiinspektør Thomas Schouby Hansen fra Østjyllands Politi til EjendomsWatch og FinansWatch.
Politiet slog i tidsrummet fra klokken 10 til 11 tirsdag formiddag til mod en række adresser i Randers, Aarhus og København. De anholdte tæller en 51-årig kvinde, en 45-årig mand, en 55-årig mand, en 53-årig mand, en 55-årig mand og en 26-årig mand.
»Kort fortalt har vi siden sidste år efterforsket en sag vedrørende primært skattesvig og mandatsvig og til dels også hvidvask, hæleri og returkommission rettet mod en personkreds, hvoraf en del har relation til Bandidos. På den baggrund har vi i dag foretaget seks anholdelser i sagen,« siger Thomas Schouby Hansen.
Politiet mistænker de seks personer for at have begået omfattende økonomisk kriminalitet i forbindelse med en ejendomshandel i København. Der er rejst sigtelser for mandatsvig og skattesvig af særlig grov beskaffenhed. Derudover er der også sigtelser for hvidvask, hæleri, skyldnersvig og returkommission.
Det handler sagen om
Sagen drejer sig ifølge EjendomsWatch og FinansWatchs oplysninger om det nu krakkede ejendomsselskab BBTP. Selskabet er ejet af det mangeårige Bandidos-medlem Bo ‘Pølse-Bo’ Blom (tidligere Steffensen) og Thomas Søby Pedersen.
I 2021 gik der et “formidlingshonorar” på 32 millioner kroner ind på BBTP’s bankkonto i Ringkjøbing Landbobank fra ejendomskoncernen Domis, der er ejet af den aarhusianske rigmand Claus Hommelhoff, der er stifter af kapitalforvalteren Formuepleje. Det skete i forbindelse med, at et af rigmandens selskaber købte en byggegrund forbundet til det omstridte byggeri Njals Tårnet på Amager i København af den Viborg-baserede ejendomskoncern Bach Gruppen.
Østjyllands Politi ønsker hverken at be- eller afkræfte EjendomsWatch og FinansWatchs oplysninger, men Thomas Schouby Hansen oplyser, at »sagens afsæt er en ejendomshandel og nogle penge, som er tilvejebragt i forbindelse med den ejendomshandel gennem et formidlingshonorar«.
»Det er så den videre håndtering af det beløb, som har været fokus for efterforskningen,« siger vicepolitiinspektøren.
Ingen kommentarer
Redaktionen har inden tirsdagens politiaktion været i kontakt med Bo Blom. Han har ikke ønsket at udtale sig. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Thomas Søby Pedersen, der ikke er vendt tilbage på redaktionens henvendelser.
Bach Gruppen afviser kendskab til det pågældende formidlingshonorar. Claus Hommelhoff ønsker ikke at stille op til interview, men Nemanja Stankovic, der er administrerende direktør i Hommelhoff Group, oplyser i et skriftligt svar, at ansvaret for transaktionen ligger hos »to tidligere ledende medarbejdere«.
Ifølge redaktionens oplysninger drejer det sig om henholdsvis Elsebeth Gutheil Stoker, der er tidligere administrerende direktør i Claus Hommelhoffs ejendomsselskab Domis, samt Kristian Voldsgaard, der også har haft en fremtrædende rolle i Domis. Sidstnævnte har desuden været ejendomsdirektør i Formuepleje.
Kristian Voldsgaard har ikke ønsket at udtale sig til artiklen. Elsebeth Gutheil Stoker bekræfter overførslen i et skriftligt svar, men hun afviser, at hun havde kendskab til BBTP’s forbindelse til rockermiljøet.