Oksekødet er solgt i hele landet.

Hakket oksekød indeholdende kød af engelsk oprindelse produceret 19 til 23. marts 2024 tilbagekaldes, da det er vurderet som sandsynlig smittekilde til sygdomstilfælde med salmonella.

Ligeledes tilbagekaldes hakket oksekød indeholdende kød af engelsk oprindelse produceret 4 til 5. maj.

Baggrunden for tilbagekaldelsen er, at der i forbindelse med virksomhedens egenkontrol er konstateret salmonella i produktet.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

FAKTA: Det tilbagekaldes

Hakket Oksekød 8-12% 450 g
EAN: 5700380825600

Hakket Oksekød 8-12% 500 g
EAN: 5700381638551

Hakket Oksekød 8-12% 600 g
EAN: 5700382774388

Hakket Oksekød 8-12% 250 g
EAN: 5700380838990

Hakket Oksekød 8-12% 1200 g
5715348091904

Hakket Oksekød 5-8% 700 g
EAN: 5700384578472

Hakket Oksekød 5-8% 700 g
5700384312663

Hakket Oksekød 8-12% 250 g
EAN: 5700380838990

Hakket Oksekød 14-18% 400 g
EAN: 5715348033652

Hakket Oksekød 4-7% 400 g
EAN: 5700382238569

Hakket Oksekød 14-18% 400 g
EAN: 5715348033652

Hakket Oksekød 14-18% 800 g
EAN: 5715348086276

Hakket Oksekød 5-8 %, KØB, 700 g
Produktionsdato: 04.05.2024
Sidste anvendelsesdato: 11.05.2024
Ref. Nr.: 406609301B, Tysk oprindelse
EAN nr.: 5700384312663

Hakket Oksekød 8-12 %, 500 g
Produktionsdato: 05.05.2024
Sidste anvendelsesdato: 12.05.2024
Ref. Nr.:406600503A, Dansk oprindelse
EAN nr.: 5700381638551

Hakket Oksekød 4-7%, 400 g
Produktionsdato: 05.05.2024
Sidste anvendelsesdato: 12.05.2024
Ref. Nr.: 406609606A, Tysk oprindelse
EAN nr.: 5700382238569

Sidste anvendelsesdato: Fra 11. marts til og med 13. maj (vær opmærksom på om du som forbruger kan have nedfrosset produktet)

Derudover:
Hakkebøffer 225 g
EAN: 5700383456146
Produktionsdato: 26.03.2024
Sidste anvendelsesdato. 02.04.2024

Omkring alle produkter så drejer det sig kun om kød, der er slagtet i England

Kilde: Fødevarestyrelsen
Illustration: Fødevarestyrelsen

Ifølge Statens Serum Institut, SSI, er 51 personer i Danmark siden marts bekræftet smittet med samme type salmonella.

Udbrudsefterforskning hos Fødevarestyrelsen, Statens Serum Institut, DTU Fødevareinstituttet og analyser fra den danske importør viser nu, at smittekilden er oksekød fra England.

Patienterne er mellem 0 og 83 år gamle og fordelt i alle landets regioner.

I Region Midtjylland er der registreret ti smittede.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

FAKTA: Symptomer på salmonellaforgiftning

Symptomerne på infektion med salmonella er diarré, mavesmerter, feber, hovedpine og eventuelt kvalme og opkast.
Sygdommen kan vare fra få dage til flere uger.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Alt kaldes tilbage

Af forsigtighedsprincip tilbagekaldes alt hakket oksekød med sidste anvendelsesdato fra 11. marts til og med 13. maj samt hakkebøffer med sidste anvendelsesdato 02.04.2024, da råvarer fra samme leverandør indgår i produkterne.

Produkterne er solgt i Dagli’Brugsen, SuperBrugsen, 365 Discount, Coop, Irma og Kvickly over hele landet

Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt eller at kassere det.

»Hvis du oplever symptomer i forbindelse med indtag af produktet, bør du kontakte din egen læge,« skriver Fødevarestyrelsen.

Der er da også flere eksempler på dødsfald efter salmonella-forgiftning.

jro