Vi savner stadig mange af de flotte frøer fra ‘Kys Frøen’ i 2003. Kan vi nå at finde dem alle sammen inden 20 års jubilæet i 2023!
KIAN JOHANSEN
I skrivende stund har vi fået billeder af 34 frøer ud af 150. Indtil videre har vi tre frøer, som må have fået nye farver og som vi ikke kan finde nummeret på. Vi håber på jeres hjælp i den forbindelse.
Vi har med hjælp fra jer allerede været i stand til at lokalisere en del af frøerne, men vi er langt fra færdige. Vi tror stadig på, at vi kan nå at finde dem alle, inden ’Kys frøen’-projektet har 20-års-jubilæum her i 2023.
Hvor er frøerne?
Til ejerne af frøerne: send gerne et billede og skriv, hvor frøen befinder sig i dag.
Skriv meget gerne din personlig beretning om, hvordan frøen er landet der, eller hvilken betydning den har for dig. Vi vil bringe udvalgte historier i jagten på alle 150 frøer.
Og til alle andre: send et billede af de frøer, du kender til, og hvor de befinder sig, sammen med dit navn og adresse. Så forsøger vi at forene alle frøerne igen i Din Avis.
Send til: redaktion.dinavis@lokalavisen.dk
Kunstneren og formgiveren bag frøerne, John Bredahl har denne betonfrø stående i fælleshaven bag rækkehuset på Vognmandsgade. Han har foræret den til fællesskabet og betinget sig, at den aldrig bliver malet. Foto: Kian Johansen
Regnbuefrøen her står bag Enghøj Kirke i Helsted.
Anders Thoustrup og Anette Korgaard: N11 står foran vores hus på Egevangen i Randers C.
Frøen er malet op to gange efter det originale design.
Frøen blev oprindeligt købt af Thoustrup & Overgaard A/S og opstillet ved firmaets domicil på Mirabellevej.
Efter der blev bygget ny fabriksbygning på Langelandsvej, fulgte frøen med og stod der, indtil firmaet blev solgt i 2010. Privatfoto
Føren N9 Står ved Randers Roklub. Foræret af firmaet Kurt Nielsen og søn Michael og Ulla har begge roet i mange år og deres 3 børn har også i en del år og været på landsholdet flere gange. Michaels far var også roer.
Hanne og Alex B. Ernstsen: Frøen N8 er malet af Henrik Herold, direktør for Randers Regnskov. Den står i forhaven på Hjælmevej 10, Randers. Først stod den foran MKV AS Engelsholmvej, Randers.
Ingrid Søgaard og Jørgen Koch: Frøen her står på Kristrupvej. Den fulgte med, da vi købte huset i 2016. Husets tidligere ejer var kunstner. Det var Poul Thomsen der malede den. Privatfoto
Katja Aunsbjørn: Frø K83 står fint placeret ved vores indkørsel på Drejervej i Randers NV.
Da den blev købt, boede vi på Buntmagervej, hvor den stod i vores have. Vi flyttede for to år siden, og frøen skulle naturligvis med. Privatfoto
Denne frø står foran Randi a/S på Mirabellevej 3. Foto: Pia Kjærsgaard Johansen
Henning Kristensen: K70 blev i 2003 købt af Rado Thermoglas a/s og blev opstillet på firmaets daværende adresse. I 2011 lukkede produktionen og frøen blev flyttet til Fuglebakken 20, Assentoft.
Poul og Bodil Tarp: K65 har fået nyt udseende. Den står på Gl. Hobrovej. Oprindelig malet af Peter Laursen. Den blev købt af ingeniørfirmaet Poul Tarp, Jomfruløkken og fragtet hjem til os. Den havde til sidst slet ingen farve. Bodil Tarp og børnebørn gik i gang med at påføre frøen ”nye klæder” i form af mosaik, som var en sjov proces.
Den sorte frø i bur, kaldet ‘Integration’ og skabt af John Wessman står foran Actec på Alsvej. Foto: John Wessman
Poul Erik Køpke, Sognevej 42, 8920: Jeg er den heldige ejer af en frø, som jeg for år tilbage købte af erhvervsmanden Karsten Skjødt-Jakobsen.
Joan Bekhøj, Frederiksbergvej 8b, 8940: Vi fandt kunstneren Lilian Olivia Hundborg i 2020 og fik hende til at male den op igen.
Aase Houmøller, Rubindalen 7, 8930 Randers NØ: Denne frø står hos os på Rubindalen i Dronningborg.
På Nordre Kirkegaard står denne frø. Du kan også finde den i spillet Pokemon Go’. Foto: Gunnar Mikkelsen
På Holmsgårdsvej 20 i Kristrup står denne frø. Foto: Anna Sivertsen
ASM Totalbyg: Vi købte frøen malet af kunstner Erna Salzer i 2003, og den har stået foran vores kontor på Lysningen i Assentoft lige siden. Privatfoto
Bo Bræmer-Jensen: Da projektet blev annonceret i 2003, syntes vi (4 X Bræmer-Jensen søskende), at det var en rigtig god ide og godt projekt. Vores far havde i forvejen købt en hest som var et tidligere projekt. Den står i øvrigt stadig inde i vores gård i Torvegade 2.
Vores far boede på Plejehjemmet, Klostret i Randers. Vi foreslog ham at være med på frø-projektet igen som med hestene. Han syntes, det var en rigtig god ide, og ville i så fald skænke den til Klostret. Han købte så en frø, og den 4. november 2003 var der stor reception på Plejehjemmet Klostret med navngivning af frøen. Den blev opkaldt efter min far, Georg – og hedder nu Frøen Georg 😊 Den står stadig på klostret og skaber glæde.
Bo Bræmer-Jensen: Da projektet blev annonceret i 2003, syntes vi (4 X Bræmer-Jensen søskende), at det var en rigtig god ide og godt projekt. Vores far havde i forvejen købt en hest som var et tidligere projekt. Den står i øvrigt stadig inde i vores gård i Torvegade 2.
Vores far boede på Plejehjemmet, Klostret i Randers. Vi foreslog ham at være med på frø-projektet igen som med hestene. Han syntes, det var en rigtig god ide, og ville i så fald skænke den til Klostret. Han købte så en frø, og den 4. november 2003 var der stor reception på Plejehjemmet Klostret med navngivning af frøen. Den blev opkaldt efter min far, Georg – og hedder nu Frøen Georg 😊 Den står stadig på klostret og skaber glæde.
Flemming Knudsen: Frøen er malet af kunstner Birgitte Sylverstersen og har fået sin plads foran vores fritidshus på Krebsevej, 8400 Ebeltoft.
Foran Provinsforlaget på Agerskellet 36, står frø K5. Foto: Gunnar Mikkelsen
Frøen her står i gården ved Jernbanegade 16, Randers C. Den er skænket af bygherre Jørgen Kirk i forbindelse med stiftelse af Andelsboligforeningen Vestervang. Foto: Jens Bramming, formand i Andelsboligforeningen Vestervang
Frøen er malet af kunstner Ole Jørgensen og har fået sin plads ved administrationsbygningen hos Fårup Beton. Foto: Flemming Knudsen
Frøen der står på Gl. Hobrovej, foran Byens Malerfirma, er ganske tydeligt blevet malet om. Vi har ikke kunnet identificere dens oprindelige udseende og hører gerne hvilken frø vi har med at gøre. Foto: Kirsten Sørensen
Lise-Lotte Berg: Min datter Caroline Bergs frø står hos os på Daugårds Alle i Randers NØ.
Hun malede den sammen med sin lærer Dorthe Malene, da hun gik på C. la Cours Skole, og vi købte frøen sammen med skolen.
Den stod i skolegården, indtil hun gik ud, og derefter kom den med lastbil og kran hjem til os på Paderupvej.
Da vi flyttede til Dronningborg kom den med – også da vi flyttede tredje gang. Her flyttede vi 500 meter, og frøen flyttede med.
Vi har længe talt om, at Caroline skal male den op. Det må vist blive til foråret, nu hvor der igen er kommet fokus på frøerne. Privatfoto
Gunnar Mikkelsen: Denne frø står på arbejdsplads, Innovation Living, på Blommevej i Randers NØ. Privatfoto
E30 står på Marienborgvej 48, 8930 Randers NØ. Sønnen Mads var én ud af mange, der vandt skolekonkurrencen på Østervangsskolen. Hansen Møbler var sponsor. “Min mor Lisbet Aastrup købte den af Hansen Møbler. Mine forældre boede den gang på Åstrupvej i Dronningborg. Nu står den her hos mig på Marienborgvej 48,” skriver Hans Ulrik Aastrup.
Inge B. Rasmussen: Vores søn Mads gik på Hobrovejens skole i 2003, og var én af dem, der fik lov til at male en betonfrø. Han gik til opgaven med stor iver, han startede med at lave “research” i Randers Regnskov, og inspireret herfra ville han male en pilegiftfrø. De næste uger var han sjældent hjemme, der stod den på maling af frø, i den gamle godsterminal ved banegården. Den færdige pilegiftfrø stod hele sommeren 2003 på Slotspladsen, og da efteråret kom, blev den, sammen med alle de andre frøer, sat på auktion. Med bedsteforældre som sponsorer lykkedes det for Mads at købe sin egen frø, der var budkrig, og prisen løb, så vidt jeg husker, op i 6500 kr. Frøen blev leveret ved vores hoveddør en uges tid efter, og med meget møje og besvær fik vi fragtet den 700 kg tunge frø om i vores have. Der har den stået og pyntet lige siden.
Frøen blev oprindeligt malet af Phillip Bygballe Poulsen på dengang 11 år, men blev shinet op igen af hans tidligere klasselærer på Hobrovejens Skole, Hanne Gram (th.). Det var i forbindelse med genindvielsen, at Din Avis besøgte Hanne Gram og bestyrelsen i Brynhildsparken. Frøen har nu fået navnet FRØken Brynhilde. Foto: Kian Johansen
Frø nummer E5 står på Blommevej 28, foran Søstrøm a/s. Kunstneren hed Alberte Hou Bruun.
Anette Andersen: Jeg arbejder i Stjernehuset i Helsted og der står en af frøerne. Børnene ELSKER at kravle rundt på den (vi har også en hest) og det er de blevet lidt slidte af.
Vi havde en leder en gang, det mente de begge skulke fjernes – men det satte personalet sig imod og argumenterede for, at både frø og hest, skulle beholde deres pladser. Frøen er blevet malet om siden 2003, da dengang 7-årige August Soja Broz malede den første gang.