Nu er der godt nyt til de naturvidenskabeligt interesserede unge i Randers. I samarbejde med Randers Ungdomsskole har Science Camp Randers skabt et livestreamings-forløb med fokus på rumfart. Her kan elever i 8. – 9. klasse få mulighed for at fordybe sig i rumfart sammen med tre specialister på området
Science Camp Randers er et fritidstilbud til randrusianske elever, der er skabt i et samarbejde mellem Randers Ungdomsskole og skolerne i Randers Kommune. Her kan elever med en særlig interesse for at dygtiggøre sig inden for naturvidenskaben tilmelde sig forløb, hvor de kan fordybe sig i udvalgte emner. Alle de fysiske forløb i den kommende sæson på Randers Ungdomsskole er blevet aflyst på grund af Covid-19, men nu kan eleverne i 8.-9. klasse i stedet glæde sig til at mødes online og fordybe sig i rumfart.
“Det er vigtigt i denne tid, at vi fortsat gør en indsats for, at naturvidenskabeligt interesserede unge i Randers får en særlig oplevelse. Også selvom det bliver på en alternativ måde med streaming af undervisningen,” fortæller Jens Madsen, underviser på Science Camp Randers.
I samarbejde med Michael Linden-Vørnle fra DTU-space og Science-talenter på Sorø Akademi er det lykkedes at tilrettelægge et særligt program om rumfart. Forløbet består af tre samlinger med live-streaming. Eleverne kan tilmelde sig forløbet gratis på Randers Ungdomsskole hjemmeside og herefter får de tilsendt et link til livestreaming, så de kan være med på forløbet hjemmefra.
Første samling er torsdag 21. januar, hvor Michael Linden-Vørnle forelæser om at bygge baser på Månen og Mars. Og 19.-20. april fordyber Henning Haack, Maya Nissen og Steen Ejler Jørgensen fra Sciencetalenter i Sorø sig i rumfart med eleverne.
Naturvidenskaben går online
Science Camp Randers har også et samarbejde med Videnskabsklubben hos Randers Ungdomsskole på byens gymnasier. De fik afholdt alle deres fysiske aktiviteter i løbet af efteråret på nær det store afslutningsshow, som i stedet blev gennemført digitalt som en livestreaming til hele landet.
Hele afslutningsshowet, der bl.a. indeholder indslag med guiden Asser fra Randers Regnskov, kan ses i den fulde længde på Videnskabsklubbens hjemmeside, hvor der også er video-guides til, hvordan eleverne kan lave deres egne forsøg derhjemme: https://www.videnskabsklubben.dk/.
“Aflysninger, nedlukning og dårligt humør har spredt sig i mange hjem på grund af corona-epidemien. Det betyder også, at alle de glade børn og unge, der finder fællesskab på de mange forskellige hold hos Science Camp Randers ikke har haft mulighed for at lave sjove og spændende eksperimenter i denne sæson. Normalvis har vi mange besøg på virksomheder og camps med overnatning på universiteterne. Derfor er vi glade for, at vi nu har fået mulighed for at lave en række livestreams, så vi kan holde fast i den naturvidenskabelige interesse,” fortæller Jens Madsen.
Aktiviteterne for 4. – 7. klasse er desværre aflyst i foråret, men lærergruppen fra Science Camp Randers lover at vende stærkt tilbage efter sommerferien.
Tilmelding til livestreaming-forløbet om rumfart foregår via ungdomsskolens hjemmeside: https://ungdomsskolen.randers.dk/undervisning/holdtilmelding/130360/