Sommertid er ulykke-tid. Nu sættes der målrettet ind.

Politiet sætter øget fokus på spiritus- og narkokørsel i sommerlandet

Spirituskørsel er fortsat et problem på de danske veje, hvor den positive udvikling er stagneret.

Stadig alt for mange sætter sig bag rattet, selvom de er i tvivl, om de er påvirkede af alkohol eller narkotika.

Derfor sættes der fra i dag, mandag, målrettet ind mod de farlige bilister.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Sommertid er ulykketid

Sommeren har ramt Danmark og det betyder grill-fester, havefester, studenterfester og mange andre former for sociale begivenheder, hvor der kan være mulighed for indtagelse af alkohol, og derfor sætter størstedelen af landets politikredse øget fokus på spiritus- og narkokørsel i perioden frem til søndag 2. juli 2023.

Politiets kontroller vil variere fra politikreds til politikreds alt afhængig af de forskellige sommerfester i eksempelvis sommerhuskvarterer, på villavejene, på strandene, eller andet som afholdes i politikredsene, hvor man må kunne forvente, at der bliver drukket alkohol.

Politiet vil også udføre kontroller på søndage, hvor man stadig kan være påvirket efter indtagelse af spiritus efter festen aftenen forinden.

Ud over spirituspåvirkning vil der også ske kontrol af, om førerne er påvirkede af narkotika eller medicin.

Spirituskørsel udgør en alvorlig fare for ulykker i trafikken

På trods af, at det er blevet mindre accepteret at køre i påvirket tilstand, er der stadig spirituspåvirkede trafikanter i hver femte dødsulykke.

Langt de fleste spiritusulykker sker fredag, lørdag eller søndag aften eller nat, og hovedparten af spiritusulykkerne er eneulykker.

Der sker flere spiritusulykker med personskade i sommermånederne juni og juli end i for eksempel november og december.

Alene i juni måned sidste år sigtede politiet 635 personer for spirituskørsel samt 724 for narkokørsel.

»Spirituskørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre,« siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Koncernkommunikation, og fortsætter:

»Vi skal alle sammen hjælpe hinanden med at forhindre spirituskørsel, men det kan måske føles svært at overtale en anden til at lade bilen stå. Især hvis du ikke er sikker på, hvor meget han eller hun har drukket.«

jøro