Hør om tallenes tørre betydning og Randers-forfatteren der hjalp flygtninge ud af Nazi-Tyskland.
Forårssæsonen 2022 i Sct.Clemens Højskole indledes 26. januar med ”Dagligdag i et symfoniorkester” ved tidl. musikchef for flere symfoniorkestre, Leif Balthzersen, der giver indblik i dagligdagen, udfordringerne og omkostningerne i et symfoniorkester. Laif Balthzersen sætter selvfølgelig også lyd på undervejs.
Den 9. februar kan vi høre om ”Tallenes historie og betydning”. Professor MSO Henrik Kragh Sørensen vil tale om tørre tal, fascinerende tal, synlige som klokkeslæt og busruter, eller mere skjulte i f.eks. politiske beslutninger. Hvad kan de bruges og evt. misbruges til?
Inspiration til Pipi Langstrømpe
Den 23. februar fortæller bibliotekar, cand. Mag. Inger Nygaard Kaad om ”Hvem var Karin Michaëlis?” Randersforfatteren Karin Michaëlis, yderst populær forfatter i Europa, ven med de største kendisser, hjalp flygtninge ud af Nazi-Tyskland, inspiration til Pippi Langstrømpe – måske- nu stort set glemt i sit hjemland og –hjemby.
9. marts fortæller salmedigter og forfatter Iben Krogsdal i emnet ”Vild opstandelse” om tilværelsen på godt og ondt ud fra en række nye sange og salmer. Der synges om vintermørke og kriser til forårsglæde og vild opstandelse.
Sæsonen slutter 23. marts med foredrag af bibliotekar Peter Staugaard: ”Den gode historie hopper på en”- ”Tre gode historier”. Han beretter om sin mors rejse med fem børn til Guldkysten i 1950, om overlevelse på Lake Malawi i stormvejr og om den forunderlige ”Den blå fisk”.
Kijo