Heidi har været bindeled mellem den lokale vuggestue og idrætsforeningen
Fællesskabet har motiveret pædagog Heidi Lahn Kristiansen til at være frivillig i 23 år. Gennem årene har hun gjort en stor forskel for børn og unge.
Kl. 05.10 starter dagen.
Turen går til vuggestuen, hvor Heidi Lahn Kristiansen har morgenvagten. Men det gør hende ikke noget.
For den 43-årige pædagog fylder børn meget i hverdagen – og det har de nærmest altid gjort.
Allerede som teenager fandt hun interesse for børn, da hun begyndte at træne de mindste i gymnastik i Spentrup IF.
Siden flyttede Heidi Lahn Kristiansen til naboforeningen Purhus IF, hvor hun nu har været at finde i 23 år.
I de år har hun været et bindeled mellem den lokale vuggestue og foreningen.
”Børnene og gymnastikken har altid interesseret mig. Så det har været helt perfekt, at jeg har haft muligheden for at kombinere mine to store interesser. Og samtidig er det bare specielt at være en del af det fællesskab, der er i en forening – og ikke mindst at give det videre til børnene,” fortæller hun.
Pædagogens værktøjskasse
Som uddannet pædagog har Heidi en god portion viden og erfaringer med at være omgivet af børn. Det har gennem årene været en stor fordel, når hun har skullet motivere børnene i springgymnastik – og ikke mindst, når de skulle holdes fokuserede.
”Når vi træner eller giver opvisning, skal børnene vide, at det ikke kun handler om dem selv. Vi er et hold, når vi står på gulvet. Og det er vigtigt, at de lærer det,” fortæller Heidi om vigtigheden af, at børn lærer om holdånd.
Ligesom Heidi er vant til at arbejde med børn, så er hun også ferm til at omgås forældre. De skal ifølge hende inddrages, så de kan bidrage positivt til børnenes foreningsliv.
”Forældrene fylder meget i foreningslivet – og det skal de også. Det skal bare være på den rigtige måde, så vi arbejder sammen om at give børnene gode oplevelser med gymnastikken,” forklarer Heidi.
Under Heidis vinger
Rekruttering er vigtig i en idrætsforening, hvis opgaverne ikke skal vælte ned over få personer.
For nogle vil frivilligt arbejde falde dem fjernt, men for Heidi er det rart at gøre noget for andre.
”Du får ikke noget økonomisk tilbage, men til gengæld får du fyldt en masse på kontoen, som ikke er 100-kronesedler. Glade børn og forældre, der kommer og viser interesse. Det giver bare så meget andet,” forklarer hun.
I sin rolle som træner har hun gennem årene oplært flere unge instruktører. De har haft en støtte i hende, så de har haft muligheden for langsomt at udvikle sig som trænere.
”At være træner giver unge en masse gode erfaringer, som de kan bruge senere i livet. Men jeg synes, det er vigtigt, at de får mulighed for at lære stille og roligt. De skal have nogle at støtte sig op ad,” forklarer hun.
I dag oplærer hun dog ikke hjælpetrænere længere, da hun for to år siden valgte at sadle om i sin rolle i foreningen og skiftede trampolinerne ud med spinningcykler og en instruktørrolle.
FAKTA
Heidi Lahn Kristiansen
Begyndte som 14-årig som frivillig gymnastiktræner i Spentrup IF
Startede i Purhus IF i 1995
Uddannet pædagog
Uddannet gymnastikinstruktør ved DGI
Uddannet spinninginstruktør og træner spinninghold for voksne
Fællesskab
og mange smil
Ifølge Heidi er det givende at være frivillig foreningsleder, fordi…
…der er et stærkt fællesskab i en forening
…mange smil, klap på skulderen og oplevelser følger med
…det giver muligheden for at følge den enkelte udøvers udvikling fra de starter, til de bliver voksne
Den tredje
i rækken
Heidi Lahn er den tredje person i en artikelserie, der sætter fokus på de ildsjæle, som gør en stor forskel for børn og unge i foreninger.
Artikelserien er et samarbejde mellem Randers Talent og Elite og DinAvis