Mere end 100 randrusianske virksomheder var repræsenteret til et event for social ansvarlighed, CSR. Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen holdt oplæg og havde et klart budskab til virksomhederne: “Hvis I kan rumme flere forskellige medarbejdere, så er der en stor gevinst i vente for jer”

 

På trods af at det gode vejr kunne have givet anledning til frafald, var der fulde huse, da Jobcenter Randers Erhverv afviklede et event for kommunens virksomheder om social ansvarlighed, CSR.

Borgmester Torben Hansen bød de mange repræsentanter for virksomhederne velkommen og takkede dem for deres indsats for at rumme borgere, der står uden for eller på kanten af arbejdsmarkedet.

“Gennem CSR skaber vi fremskridt for borgere, der får et bedre liv og en mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet. Vi ser en forskel og succes i det arbejde, I som certificerede virksomheder gør i hverdagen, og rigtig mange virksomheder er uvurderlige samarbejdspartnere for vores jobcenter,” sagde borgmester Torben Hansen.

Jobcenter Randers Erhverv arbejder med CSR-certificeringer af virksomheder, der har rummelighed på dagsordenen. Og det har overordentlig mange virksomheder i Randers Kommune. Til eventet fik virksomhed nummer 100 sit CSR-certifikat.

“Med eventet udbreder vi kendskabet til det rummelige arbejdsmarked. Gennem de CSR-certificerede virksomheder viser vi det gode eksempel frem, og virksomhederne møder andre virksomheder, de kan spejle sig i,” sagde Tine Arensbach, afdelingsleder for Jobcenter Randers Erhverv.

Hele 10 virksomheder fik et certifikat på, at de gør en særlig indsats for at rumme borgere, som har været på kanten af eller uden for arbejdsmarkedet:

Bjerregrav skole, Bysekretariatet, Cito A/S, Fakta Energivej, Jeanne d’Arc Living Aps, Malerfirma Thage W. Nielsen A/S, Scan Auto og Dybbroe group, Superbrugsen Spentrup, Vinther & Lassen A/S og VW Randers.

 

Stort potentiale i at få flere med ind på arbejdsmarkedet

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen gav virksomhederne et overblik over fremtidens arbejdsmarked.

“Der bliver i de kommende år dyb mangel på arbejdskraft i Danmark på grund af befolkningsudviklingen. Vi ved det allerede nu, og vi kan ikke umiddelbart gøre noget ved det.”

Han mener, at vi siden 70’erne i Danmark har haft et arbejdsmarked, som har været præget af, at nogle er blevet skubbet ud og af, at kravene er højere til dem, der er tilbage. Han fortalte, at der på lang sigt er risiko for et samfund, hvor potentialet i samfundet ikke er anvendt nok til at skabe den fremgang, samfundet ønsker.

“Der er arbejdskraft i de cirka 700.000 mennesker, som står uden for arbejdsmarkedet. Det er mennesker, som ikke altid har haft det lige let, men har et potentiale. Hvis man lykkes med at rumme dem på arbejdsmarkedet, er der masser af arbejdskraft at hente,” sagde Jesper Bo Jensen.

Han fortæller, at det næsten altid er en gevinst for virksomheden, medarbejderen og samfundet, når en borger kommer ind på arbejdsmarkedet efter at have stået udenfor.