Randers Kommune vil gerne finde endnu flere netværksvenner som Hanne. Nogen der ønsker at byde en ensom, psykisk sårbar medborger indenfor i deres hjem et par gange om måneden
Randers Kommune tilbyder ensomme psykisk sårbare at få kontakt med en frivillig netværksfamilie eller netværksven. Lige nu er der otte borgere, som venter på at få en kontakt – og alle kan hjælpe.
“Det er givende, fordi jeg lærer et andet menneske at kende som jeg sikkert aldrig ville have mødt, og jeg er blevet meget opmærksom, på alle de kvaliteter hun har, og som jeg kan bakke op om. Jeg tror på, at det er rigtig sundt at møde nogen, der ikke nødvendigvis ligner os selv. Og så er det bare rigtig vigtigt, at ensomme, psykisk sårbare også får lov til at mærke, at der er nogen, der sætter pris på deres selskab,” siger Hanne Larsen, der er netværksven for en ung kvinde, som er psykisk sårbar og ensom. De mødes ca hver 14. dag hvor de fx går en tur, ser fodbold, laver mad, spiser sammen eller bare hygger med en god film.
“Vi prøver at skabe lidt familiære rammer, hvor der er tid og plads til at lytte. Som regel kan jeg tydeligt mærke forskel på hendes humør, fra hun kommer til vi kører hende hjem igen, og jeg håber, at vi med et kærligt skub kan hjælpe hende til at komme videre og få det lidt bedre,” slutter Hanne Larsen.
Forebygger ensomhed
“Alle har brug for at høre til og være en del af et fællesskab, hvor man er sammen om noget og betyder noget for andre. Men nogle er mere alene, end de har lyst til at være, og her betyder det rigtig meget, at der er en netværksfamilie eller netværksven, der vil én og som er interesseret i at lære én at kende,” siger Susanne Rugi Ankerstjerne, der er koordinator for tilbuddet netværksfamilier/netværksvenner i Randers Kommune.
Lige nu er otte ensomme, psykisk sårbare borgere på venteliste til at få en netværksfamilie eller netværksven, og derfor opfordrer Randers Kommune nu flere potentielle familier og personer til i første omgang at komme til informationsmøde om emnet. Både par og enlige kan blive frivillig netværksfamilie/netværksven, der betyder, at man et par gange om måneden får besøg af en person, der er ensom og psykisk sårbar.
Informationsmødet om at være netværksfamilie eller netværksven finder sted tirsdag den 13. marts klokken 19-21 i Psykiatriens Hus, indg. B, 1. sal, Gl. Hadsundvej 3 i Randers.
Bliv netværksfamilie/netværksven
Det kræver meget mindre, end du tror – og det betyder alverden for den person, du byder inden for. Både par og enlige kan være netværksfamilie/netværksven.
Er du/I interesseret i at høre mere, er der informationsmøde tirsdag 13. marts kl. 19 – 21 i Psykiatriens Hus, Gl. Hadsundvej 3, 8900 Randers C.
Tilmelding senest mandag 12. marts på tlf. 5197 9857 eller mail susanne.rugi.ankerstjerne@randers.dk.
Du kan læse meget mere om at være netværksfamilie/netværksven på www.randers.dk/netværksfamilie