Siden maj 2016 har Sundhedshøjskolen haft fart på. Fem byer har trænet og fået gang i fællesskabet – og til februar kommer turen til Havndal. Indbyggerne vil blandt andet få mulighed for at deltage i et rygestopforløb, som er et helt nyt tiltag i Sundhedshøjskole-regi
Januar rimer ofte på sundere mad, flere løbeture og god fart på de sunde vaner.
Nu har indbyggerne i Havndal for alvor mulighed for at gøre noget ved nytårsforsættet. Sundhedshøjskolen har nemlig indgået et samarbejde med to lokale foreninger, Fitness Fabrikken og Havndal Fitness, som står klar til at åbne dørene.
Alle interesserede i Havndal og omegn inviteres derfor til infomøde og kick-off i februar. Her vil Lindy komme og give sit motiverende foredrag, hvor der fyres løs med jokes og anekdoter fra hans tid i programmet “Rigtige Mænd” på DR1.
Sundhedshøjskolen åbnede med stor succes sin første afdeling i Asferg i maj 2016. Når initiativet holder sit første jubilæum, kan aktørerne bryste sig af yderligere fem Sundhedshøjskoler på plakaten: nemlig Øster Tørslev, Harridslev, Assentoft, FOF i Randers midtby og nu også i Havndal.
Hvert samarbejde er unikt
Selvom Havndal bliver nummer seks i rækken af afdelinger i Sundhedshøjskolen, er der intet, der hedder rutine. Hvert samarbejde er unikt og spændende, og det er noget, projektleder Lars Johansen elsker at have fingrene i.
Og det er ikke tilfældigt, at det nu er Havndal, der får sin egen Sundhedshøjskole, fortæller projektlederen:
“Havndal er et godt sted at sætte ind i forhold til at arbejde med sundhedsfremme og forebyggelse, da der ligger et stort potentiale til at få indført flere sunde vaner i hverdagen. Derudover har både Havndal Fitness og Fitness fabrikken vist stor interesse i at få samarbejdet til at fungere, så vi forhåbentlig kan få flere aktive borgere i Havndals lokalområde”.
Nye tiltag i Havndal
Sundhedshøjskolen i Havndal byder på både ryghold, træning for rigtige mænd samt et helt nyt tiltag. Hos projektlederen er forventningerne høje:
“Borgerne kan glæde sig. I støbeskeen ligger nemlig et rygestophold, hvor interesserede forhåbentligt kan få det sidste skub til at kvitte smøgerne. Rygestoprådgivningen er en slags partnerskab, hvor både dine og rådgiverens erfaringer bringes i spil. Vi oplever, at mange borgere gerne vil være røgfrie, men har svært ved at tage det første skridt. Projektet Røgfri Randers vil gerne ud i lokalområderne og støtte borgerne i at blive røgfrie i deres nærmiljø”, siger projektleder for Sundhedshøjskolen, Lars Johansen.
Visionen for Røgfri Randers er, at kun 5 procent af de voksne borgere i Randers ryger dagligt i 2025. Rygestopholdet er med på denne vision og inviterer derfor borgere til et forløb over syv gange af to timers varighed.
Invitation til infomøde og kick-off
Nysgerrige borgere kan snart få mere at vide om de nye tiltag i Havndal. Holdet bag Sundhedshøjskolen inviterer nemlig til infomøde og kick-off, så borgerne kan få flere informationer, stille spørgsmål og blive inspirerede til en sundere livsstil – sammen med naboen.
Infomødet foregår torsdag 2. februar kl. 19.30-20.30 i Havndal Hallen, Søringen 6 i Havndal, hvor interesserede borgere kan høre mere om de tre tilbud.
Herefter får projektet sin raketafsendelse med et kick-off torsdag 9. februar i Fitness Fabrikken kl. 19.00-21.00. Her vil borgerne blive præsenteret for de forskellige træningskoncepter, møde de lokale frivillige og opleve et foredrag af Lindy – kendt fra DR-programmet “Rigtige Mænd”
Om Sundhedshøjskolen
– Startede op i 2016 med det formål at fremme sundheden i lokalområderne i Randers Kommune.
– Er et samarbejde mellem Randers Sundhedscenter, FOF, lokale foreninger og frivillige aktører.
– Er at finde i Assentoft, Asferg, Harridslev, Øster Tørslev og i FOF i Randers Kommune – og i Havndal fra februar
– Der udbydes fire hold: Et livsstilshold, træning for rigtige mænd, rygestop og rygtræning. På hvert hold er der en mindre egenbetaling, da de drives i samarbejde med lokale foreninger.
– I de første uger står undervisere fra Randers Sundhedscenter for holdundervisningen – herefter overtager de lokale aktører, som er uddannede til at varetage forløbet og opfølgningen.
– Består også af relevante foredrag inden for sundhed og trivsel