Engineering Day bliver en anderledes dag for 45.000 elever rundt omkring i landet, når skolebøgerne skiftes ud med ingeniørarbejde.
Når danske børn og unge sidder ned cirka 11 timer om dagen, kan det være udfordrende for lænd, ryg og nakke. Derfor får 10- til 13-årige skoleelever mulighed for at trække i ingeniørtøjet for en dag og selv udvikle og konstruere en mekanisk model, der kan sikre dem en bedre arbejdsstilling ved deres siddeplads i klassen.
Det gælder også for 25 elever fra 5. klasse på Randers Realskole, som bruger onsdag 6. november på at konstruere.
Anledningen er Engineering Day, som foregår fra 4. til 8. november på godt og vel hver tredje skole i Danmark. Eleverne bruger en skoledag på med egne hænder og hoveder at bygge prototyper som løsninger på konkrete udfordringer i hverdagen.
Det oplyses i en pressemeddelelse.
»Vi ved, at elevernes motivation og interesse for naturfag øges markant, når de arbejder med engineering. Så arbejder de med en relevant problemstilling fra deres eget liv og udtænker selv et løsningsforslag fra start til slut. Og når eleverne er engagerede i undervisningen, øges deres trivsel i skolen generelt, fordi de kan se meningen med at lære,« udtaler Nina Ahnstrøm, der er projektleder i Engineer the Future, som står bag Engineering Day.
Mens eleverne i 4.-6. klasse forebygger dårlige rygge, skal de yngste elever i 1.-3. klasse udvikle et fugleskræmsel, der kan holde fuglene væk med lyd og bevægelse. 7.-10. klasserne skal udvikle en robot med fremdrift uden brug af hjul.
Bag den landsdækkende event står den teknologiske alliance Engineer the Future, der består af cirka 50 virksomheder, uddannelsessteder og interesseorganisationer.
Engineer the Future arbejder for at skabe plads til alle børn og unge inden for teknologi og science.