Af Kian Johansen, redaktør Din Avis Randers

Så blev årets budget for Randers stemt igennem, og ja, der var masser af store følelser i byrådssalen.

Det kan du læse om i Din Avis artikler om sparebudgettet i Randers.

Skattestigning redder Randers – men skoler og ældre står for skud

Budget: Børnene, de unge og ældre rammes hårdt, lyder det fra mindretallet i byrådet

Der blev kastet om sig med metaforer om skibe på vej mod isbjerge, og der var bekymringer om besparelser.

Faktisk kalder Rosa Lykke Yde (SF) Randers for Titanic, der er stødt på grund, mens kun de rige på øverste etage får lov til at bruge de alt for få redningsbåde. (Der var 20 redningsbåde med plads til lidt over halvdelen af passagerne om bord, red.)

Jeg skal være den første til at udtrykke en begrundet frygt for, hvordan det opleves at være ældre, et barn eller ung i Randers, når spareplanerne for alvor rammer.

Og det gør de. Langsomt kommer konsekvenserne snigende. Det sker, når lærerne for eksempel ikke har nået at blive klædt ordentligt på til at tage sig af de udfordrede børn, der snart skal sendes direkte i indskolingen de første skoleår.

Eller det ydmygende i at sidde med støttestrømperne på hele døgnet rundt, når du som ældre er nødt til at bruge den slags hjælpemiddel.

Men midt i al dramatikken er der faktisk også positive ting at tage med sig.

Selv med stramme rammer er der blevet afsat betydelige midler til at rette op på socialområdet og give børn og unge med psykiske udfordringer den hjælp, de har brug for. Ja, det er svært at undgå besparelser, men vi har trods alt undgået de værste nedskæringer på skolerne og ungdomstilbuddene, takket være en skattestigning.​

Så lad os tage det bedste fra det, der er vedtaget, og begynde at arbejde fremad.

»For selvom stormen måske ikke helt har lagt sig, så kan vi håbe på, at Randers trods alt har flere redningsbåde at klatre op i, end der var på Titanic.«