Op til 500 kontormedarbejdere skal fyres i hele Danish Crown. Det rammer også de 800 ansatte på hovedkontoret i Randers.

Slagterikoncernen Danish Crown planlægger at nedlægge omkring 500 ud af 2.200 funktionærstillinger som følge af færre slagtegrise og for høje omkostninger.

Fyringerne og omorganiseringen skal spare 500 millioner kroner.

»Det er nødvendigt at prioritere benhårdt fremover,« siger Group CEO, Niels Duedahl i en pressemeddelelse.

»Danish Crown befinder sig midt i en krise, og vi står over for gennemgribende forandringer. Vores omkostninger er ganske simpelt alt for høje i forhold til vores indtjening. Det siger sig selv, at det er vi forpligtet til at handle på, og vi tilpasser nu vores organisation og fokuserer hundrede procent på kerneforretningen for at sikre en bedre afregning til de landmænd, der ejer Danish Crown,« siger Niels Duedahl i pressemeddelelsen.

Niels Duedahl tiltrådte for godt halvanden måned siden. Som en af de første handlinger slog han Danish Crowns to store forretningsenheder, den kommercielle del, kaldet Danish Crown Business Unit og den mere understøttende Concern Function sammen til én.

Derfor er der flere dobbeltfunktioner i de to nu sammenlagte forretninger. Det er blandt andet det, en omorganisering skal rydde op i.

Theis Brøgger, der er Vice President i Group Communication i Danish Crown forklarer, at man endnu ikke ved, hvor der skal opsiges medarbejdere, men at hovedkontoret i Randers må forventes at tage sin del.

Der er i alt 2.200 funktionæransatte i hele Danish Crown, så fyringerne svarer til en fjerdedel af de ansatte funktionærer rundt om i hele verden. Fyringerne kommer i denne omgang ikke til at berøre datterselskaberne.

»Det er klart, at opsigelserne vil være koncentreret der, hvor vi har de største kontorer. Her er hovedkontoret i Randers jo det største, og derfor må det også formodes, at det største antal bliver der. Men det præcise tal på, hvor mange jobs der påvirkes, det kender vi først mod slutningen af måneden.«

Han tilføjer:

»Det er vigtigt at sige, at det ikke kun er i Randers der nedlægges jobs. Der er også stillinger i København og i udlandet på vores salgskontorer. Der findes også enkelte funktionærstillinger på slagterierne. Og vi har også kontorer rundt omkring i Europa.«

Danish Crown vil lave en hårdere prioritering af de mest kritiske kerneopgaver for at finde tilbage til en økonomisk sund forretning.

»Det berører mig dybt, men den planlagte nedlæggelse af stillinger er desværre helt nødvendigt, hvis vi igen skal blive en økonomisk sund virksomhed. Den gode nyhed – selvom det er svært at tale om en sådan i dag – er, at Danish Crown har situationen i egne hænder og kan løse krisen indefra,« siger Niels Duedahl, der samtidig varsler, at der i den kommende tid vil være flere tiltag, som vil styrke virksomhedens fokus.

Opsigelser udleveres efter en forhandlingsperiode og senest ved udgangen af oktober i Danmark og i udlandet efter nationalbestemte regler.